Εργοδότης στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα: «Θα πεθάνετε»

Επιμέλεια: Newsroom
Εργοδότης στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα: «Θα πεθάνετε»
Πανικός επικράτησε σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη όταν ο ιδιοκτήτης απείλησε και επιτέθηκε στους εργαζόμενους.

Αδιανόητες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε κατάστημα εστίασης, όταν εργοδότης απείλησε πρώην εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα. Μάλιστα δεν δίστασε να αρπάξει από τον λαιμό την εκπρόσωπο Συνδικάτου, η οποία μετέβη στην επιχείρηση ως ένδειξη συμπαράστασης.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο, σε κατάστημα που στεγάζεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ThessToday.gr τρεις πρώην εργαζόμενοι της επιχείρησης -δύο κοπέλες και ένας νεαρός- παρουσία μελών από το Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) ζήτησαν από τον εργοδότη τους να καταβάλλει το χρηματικό ποσό που τους χρωστάει, στο σύνολο σχεδόν 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας εκ των εργοδοτών απάντησε με πρωτοφανή επιθετικότητα και έφτασε μάλιστα στο σημείο να πιάσει από τον λαιμό και να σύρει στη γωνία ένα μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕΠΕ, το οποίο νωρίτερα μπήκε στη μέση για να τον σταματήσει. Ωστόσο ο εργοδότης δεν σταμάτησε ούτε εκεί, καθώς ο εργοδότης απείλησε φραστικά τους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης εκτοξεύοντας φράσεις όπως: «Θα δείτε τι θα πάθετε, θα πεθάνετε, θα πεθάνεις εσύ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, Γιώργος Μπρανίκας τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως, έκανε λόγο για καθημερινό φαινόμενο. «Είναι διπλή βία που δεχόμαστε στον Επισιτισμό: Από τη μία βλέπουμε εντατικοποίηση της ανασφάλιστης εργασίας, τον φόβο της απόλυσης και τα χαμηλά μεροκάματα και από την άλλη υπάρχουν περιπτώσεις συνάδελφοί μας να τρώνε ακόμη και ξύλο από εργοδότες για οποιοδήποτε λόγο, είτε επειδή θα κατέβουν στην απεργία, είτε επειδή θα ζητήσουν τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.