Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει δύο πρόσωπα: Καταιγίδες και άνοιξη

Επιμέλεια: Newsroom
Ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχει δύο πρόσωπα: Καταιγίδες και άνοιξη
«Διπρόσωπος» θα είναι ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Δύο πρόσωπα αναμένεται να έχει ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα. Στις αρχές της θα κυριαρχήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, ωστόσο προς το τέλος της τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Έτσι την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και δεν θα δυσκολέψει το ψήσιμο του οβελία.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (10/4)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στο Βόρειο Αιγαίο, και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και στα βόρεια.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ (11/4)

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και στα νότια, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ (12/4)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα να επανέρχεται η άνοιξη, καθώς θα έχουμε ήπια φαινόμενα, με τη θερμοκρασία σταδιακά να αυξάνεται και να επανέρχεται σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, κοντά στους 18-22 βαθμούς.