Πέθανε ο «αστυνόμος Βούρβαχης» της θρυλικής «Λάμψης»

Επιμέλεια: Newsroom
Πέθανε ο «αστυνόμος Βούρβαχης» της θρυλικής «Λάμψης»
«Έφυγε» από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος που έμεινε αξέχαστος στο ρόλο του «αστυνόμου Βούρβαχη» στη σειρά «Η Λάμψη».

Σε ηλικία 84 ετών πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βουτσίνος, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από το ρόλο του «αστυνόμου Βούρβαχη» στη θρυλική σειρά του Νίκου Φώσκολου, «Η Λάμψη».

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τη σύζυγό του, Βάντα Καρακατσάνη. Ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή χθες το πρωί στο Σισμανόγλειο αφού φρόντισε να αποχαιρετήσει την πολυαγαπημένη του σύζυγο με την οποία απέκτησαν μαζί έναν γιο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso η Βάντα Καρακατσάνη αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές του συζύγου της: «Εδώ και έναν μήνα είχε εισαχθεί ο Γιώργος με ειλεό στο νοσοκομείο. Είχε κάποιες επιπλοκές και δε μπορούσε να γίνει καμία εγχείρηση. Ωστόσο οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί και πιστεύαμε ότι θα βγει και πάλι νικητής. Ένα μικρόβιο όμως ήταν αυτό που τον κράτησε μέσα. Την Τετάρτη το βράδυ, αφού μιλήσαμε στο τηλέφωνο, μου λέει: «Βάντα μου, κουράστηκα. Δεν αντέχω άλλο».

Του απάντησα: «Κάνε κουράγιο βρε Γιώργο μου και θα βγεις μέχρι το Σάββατο». Μου λέει: «Μπα. βλέπω να πηγαίνω στον Νίκο (Φώσκολο)». Δεν έδωσα σημασία. Το πρωί της Πέμπτης με πήραν τηλέφωνο. Έπαθε ανακοπή μέσα στο νοσοκομείο», είπε η Βάντα Καρακατσάνη στον Νίκο Νικόλιζα.

O Γιώργος Βουτσίνος ευτύχησε στην καριέρα του να παίξει δεκάδες ρόλους, κυρίως σε όλες τις τηλεοπτικές σειρές του Νίκου Φώσκολου, όπως «Εν τούτω νίκα», «Πορφύρα και αίμα», «Άγνωστος πόλεμος», «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βουτσίνος

Ο Γιώργος Βουτσίνος (Πειραιάς 16 Αυγούστου 1938) ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστότερος για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές.

Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1966. Ερμήνευσε πολλούς ρόλους στο θέατρο, στον κινηματογράφο ενώ και ο ίδιος σκηνοθέτησε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του συνεργάστηκε με το σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο, πρωταγωνιστώντας στις δημοφιλείς σειρές Άγνωστος πόλεμος (ως Γερμανός Ταγματάρχης Βίντερμαν) και Η λάμψη (αντιστράτηγος Βουβάρχης).