Αδιανόητο Μακελειό στη Βραζιλία: Επίθεση με τσεκούρι σε παιδικό σταθμό και τέσσερα παιδιά νεκρά (vid)

Newsroom
Αδιανόητο Μακελειό στη Βραζιλία: Επίθεση με τσεκούρι σε παιδικό σταθμό και τέσσερα παιδιά νεκρά (vid)
Ο δράστης κρατούσε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι και αφού έφυγε από τον παιδικό σταθμό, πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε

Τέσσερα παιδάκια σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης Μπλουμενάο στη νότια Βραζιλία, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το τοπικό νοσοκομείο.

«Ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι μπήκε στο σχολείο και σκότωσε τέσσερα παιδιά. Υπάρχουν επίσης τέσσερα τραυματισμένα», εξήγησε πηγή της τοπικής κυβέρνησης στην Πολιτεία Σάντα Καταρίνα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας 25χρονος άνδρας που ευθύνεται για την επίθεση συνελήφθη, χωρίς οι αρχές να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το νοσοκομείο Σάντο Αντόνιο στην πόλη Μπλουμενάο ανακοίνωσε ότι τέσσερα παιδάκια, ηλικίας από μηνών έως δύο ετών, περιθάλπονται εκεί μετά την επίθεση.

Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα αποκάλεσε «τερατούργημα» την επίθεση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «απαράδεκτη, παράλογη πράξη μίσους και δειλίας» εναντίον «αθώων, ανυπεράσπιστων παιδιών», σε μήνυμά του στο Twitter.