Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε τεράστιο κομμάτι χρυσού αξίας 160.000 δολαρίων

Επιμέλεια: Newsroom
Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε τεράστιο κομμάτι χρυσού αξίας 160.000 δολαρίων
Ο τυχερός θηρευτής ανακάλυψε σε περιοχή της Βικτώρια που είναι γνωστή ως «Χρυσό Τρίγωνο» έναν βράχο 4,6 κιλών εντός του οποίου περιέχονται περίπου 2,6 κιλά χρυσού. 

Ερασιτέχνης χρυσοθήρας βρήκε ένα τεράστιο κομμάτι χρυσού αξίας 160.000 δολαρίων στην Αυστραλία. Ο τυχερός θηρευτής ανακάλυψε σε περιοχή της Βικτώρια που είναι γνωστή ως «Χρυσό Τρίγωνο» έναν βράχο 4,6 κιλών εντός του οποίου περιέχονται περίπου 2,6 κιλά χρυσού.

Το εντόπισε προς τα τέλη του 2022 και έχει μεταφερθεί το κέντρο έρευνας Lucky Strike Gold για περαιτέρω ανάλυση. Ο εκτιμητής Darren Kamp δήλωσε έκπληκτος με την ανακάλυψη.

«Όταν το πήρα στο χέρι μου, μου έπεσε το σαγόνι» δήλωσε ο Kamp στο CNN. «Ήταν απλά απίστευτο. Κάτι που βρίσκεις μία φορά στη ζωή σου» συμπλήρωσε. Ο ίδιος ασχολείται με την αναζήτηση χρυσού εδώ και 43 χρόνια και δήλωσε ότι «δεν έχει δει ποτέ βράχο αυτού του μεγέθους με τόση ποσότητα χρυσού».

Ο άνδρας που τον ανακάλυψε πήγε, αρχικά, για εκτίμηση τον μισό βράχο και πίστευε ότι η τιμή του θα κυμανθεί περί τα 6.500 δολάρια, αλλά η αλήθεια τον συντάραξε. Το κομμάτι του βράχου ήταν πολύ βρώμικο, αλλά όταν άρχισε να καθαρίζεται εμφανίστηκε μεγάλη ποσότητα χρυσού.

Το μεγαλύτερο κομμάτι χρυσού που έχει βρει ποτέ ο Kamp ήταν περίπου 680 γραμμάρια. Το ένα γραμμάριο πωλείται 63 δολάρια. «Δύο μικρά κομμάτια κοστίζουν 200 δολάρια» είπε.

Το 2020, άλλος χρυσοθήρας είχε εντοπίσει δύο μεγάλα κομμάτια αξίας 250.000 δολαρίων. Το 2013, ένας άλλους τυχερός είχε βρει χρυσό αξίας 300.000 δολαρίων.