Η στιγμή που παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι βγαίνουν ζωντανοί μετά από κατολίσθηση στο Κονγκό (vid)

Η στιγμή που παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι βγαίνουν ζωντανοί μετά από κατολίσθηση στο Κονγκό (vid)
Συγκλονίζουν τα πλάνα από τη στιγμή που ανθρακωρύχοι βγαίνουν αναπάντεχα από ένα ορυχείο που καταρρέει στο Κονγκό.

Ένα βίντεο που δείχνει εννέα Κονγκολέζους ανθρακωρύχους να βγαίνουν αναπάντεχα από ένα ορυχείο χρυσού που καταρρέει πέφτοντας στη συνέχεια σε μια απότομη πλαγιά, έχει γίνει viral στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ένα σπάνιο αίσιο τέλος σε μια πολύ συνηθισμένη ιστορία.

Τα ατυχήματα στα ορυχεία είναι συχνά στη γιγαντιαία χώρα της Κεντρικής Αφρικής, ιδίως σε μικρές, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή στην επαρχία του Νότιο Κίβου που κατέρρευσε το Σάββατο (25/3) μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το βίντεο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δείχνει έναν άνδρα να βρίσκεται επισφαλώς σκαρφαλωμένος στην πλευρά μιας απότομης πλαγιάς με μπάζα, σκάβοντας μανιωδώς με ένα φτυάρι, ενώ μια ομάδα ανδρών στέκεται σε μεγάλο κύκλο γύρω του και τον παρακολουθεί.

Ξαφνικά, ένας ανθρακωρύχος πετάγεται από τα χαλάσματα, σαν να βγαίνει από σωλήνα, και γλιστράει προς τα κάτω στην πλαγιά, παρασυρόμενος από τη δική του ορμή, ενώ οι θεατές ξεσπούν σε επευφημίες έκπληξης και ευχαρίστησης.

Στη συνέχεια, ο διασώστης εντείνει τις προσπάθειές του, εγκαταλείποντας το φτυάρι για να σκάψει μέσα στα χαλάσματα με τα γυμνά του χέρια. Σύντομα εμφανίζεται άλλος ένας ανθρακωρύχος, μετά άλλος ένας, και μέσα σε δύο λεπτά συνολικά εννέα άνδρες έχουν βγει ζωντανοί και καλά στην υγεία τους.