Η εξήγηση γιατί οι γυναίκες αστυνομικοί συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους

Επιμέλεια: Newsroom
Η εξήγηση γιατί οι γυναίκες αστυνομικοί συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους
Ένας πρώην δεσμοφύλακας εξήγησε τους λόγους που οι γυναίκες αστυνομικοί συνηθίζουν να έχουν ερωτικές επαφές με κρατούμενους.

Τον λόγο που οι γυναίκες αστυνομικοί στη Βρετανία «συλλαμβάνονται» συχνά να ερωτοτροπούν με κρατούμενους, εξήγησε ένας δεσμοφύλακας, λέγοντας ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που παίζουν ρόλο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την τετραετία 2019-2023, 31 αξιωματικοί στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν απολυθεί για ανάρμοστες σχέσεις με κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένου ενός που απέκτησε και παιδί.

Η Sun αναφέρει ότι αυτά τα στοιχεία δείχνουν πώς 32 άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι των φυλακών απολύθηκαν επίσης, για ερωτικές σχέσεις με κρατούμενους από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2019. Οι 19 περιπτώσεις ήταν γυναίκες αστυνομικοί που είχαν ερωτική επαφή με άνδρες κρατούμενους, ενώ οι 7 αφορούσαν άνδρες αστυνομικούς με γυναίκες κρατούμενες. Υπάρχουν και άλλες 6 περιπτώσεις που δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Ένας πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος ανέφερε ότι πλέον το θέμα έχει «ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο», λέγοντας στην εφημερίδα γιατί πιστεύει ότι οι αριθμοί φαίνονται τόσο υψηλοί.

«Η εκπαίδευση και η στρατολόγηση δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και πλέον δεν υπάρχει εμπειρία. Έχουν το νεότερο εργατικό δυναμικό όλων των εποχών. Πρόκειται για παιδιά που έρχονται από το κολέγιο, ηλικίας 18, 19, 20 ετών», ανέφερε ο πρώην δεσμοφύλακας.

Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει ότι συμβαίνει απάντησε: «Όταν ήμουν στη δουλειά είχαμε έναν με δύο το πολύ υπαλλήλους που είχαν παρατηρηθεί για σχέσεις με κρατούμενους. Στις μέρες μας όμως, το προσωπικό είναι αυτό που πλησιάζει τους κρατούμενους.

Υπάρχει λαθρεμπόριο ναρκωτικών και κυκλώματα στο οποίο εμπλέκονται και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι έμπειροι δεσμοφύλακες έχουν φύγει και έχουν έρθει νέοι που οι κρατούμενοι μπορούν να τους χειραγωγήσουν».

Πάντως, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών απαντώντας για τις σχέσεις αξιωματικών και κρατούμενων είπε: «Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της Υπηρεσίας Φυλακών είναι εργατικοί και έντιμοι. Ωστόσο, κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο από ποτέ για να πιάσουμε και να τιμωρήσουμε τον μικρό αριθμό που παραβιάζει τους κανόνες».