Αμφιλεγόμενο βίντεο δείχνει ζευγάρι να πίνει αμέριμνα το ποτό του τη στιγμή που το Παρίσι φλέγεται (vid)

 Αμφιλεγόμενο βίντεο δείχνει ζευγάρι να πίνει αμέριμνα το ποτό του τη στιγμή που το Παρίσι φλέγεται (vid)
Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από περαστικό, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα μαγαζί, ενώ στο βάθος φαίνεται μια πυρκαγιά να μαίνεται.

Το Παρίσι, η Πόλη του Φωτός, είναι γνωστό για τη ρομαντική ατμόσφαιρα, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τους μοντέρνους κατοίκους του. Είναι επίσης διάσημο για τις παθιασμένες πολιτικές διαδηλώσεις του που μερικές φορές μετατρέπονται σε ταραχές, με τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε οδοφράγματα και να συγκρούονται με την αστυνομία. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, ένα πρόσφατο βίντεο έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καταγράφοντας την αδιάφορη αντίδραση ενός ζευγαριού στις φλόγες και τον καπνό πίσω τους.

@maximedaviau33 Apéro au Bistrot Français ! 🇫🇷🥂✨ #france #apero #feu #fire #wine #vin #terrasse #colere #manifestation #retraite #guerre #french #cafe #bar #war #bordeaux ♬ son original - maximedaviau

Το βίντεο, το οποίο καταγράφηκε από περαστικό, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα μαγαζί, σαν να βρισκόταν σε μια χαλαρή κυριακάτικη απογευματινή βόλτα. Εν τω μεταξύ, στο βάθος φαίνεται μια πυρκαγιά να μαίνεται και να καίει κτίρια και αυτοκίνητα, ενώ πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό.

Η αντίδραση του ζευγαριού στον φλεγόμενο δρόμο είναι αυτή που τους έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο παριζιάνικου πράγματος που είδατε ποτέ». Δεν φαίνεται να ενοχλούνται από το χάος και την καταστροφή γύρω τους. Αντιθέτως, δείχνουν σχεδόν βαριεστημένοι, σαν να πρόκειται για άλλη μια συνηθισμένη σκηνή στην πόλη.

Το βίντεο έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με ορισμένους να βρίσκουν την αντίδραση του ζευγαριού διασκεδαστική, ενώ άλλοι τη θεωρούν αναίσθητη και ασεβή απέναντι στη σοβαρότητα της κατάστασης. Ωστόσο, η αδιάφορη στάση του ζευγαριού θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως αντανάκλαση του παριζιάνικου πνεύματος, μιας πόλης που έχει δει αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, αλλά παραμένει ακλόνητη στην πολιτιστική της ταυτότητα.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επαινέσει την ανθεκτικότητα του ζευγαριού, ενώ κάποιοι τους έχουν χαρακτηρίσει ακόμη και ως την «ενσάρκωση του παριζιάνικου σικ». Ωστόσο, άλλοι τους έχουν επικρίνει για την προφανή απάθειά τους.