Η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Βασιλιάς και εγώ» - Η ζωή μου με τον Ερίκ Καντονά, σε μετάφραση του Γιάννη Μπίλιου

Newsroom
Η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Βασιλιάς και εγώ» - Η ζωή μου με τον Ερίκ Καντονά, σε μετάφραση του Γιάννη Μπίλιου
Η βιογραφία του Ερίκ Καντονά «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» συνεχίζει το ταξίδι της, έχοντας ήδη αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό, ποδοσφαιρικό και μη. 

Το βιβλίο του Κλοντ Μπολί «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίχτυ σε μετάφραση του Γιάννη Μπίλιου, παρουσιάστηκε χθες (21/3) το βράδυ στον χώρο iFocus Gallery στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν μία ευχάριστη και παρεΐστικη βραδιά, με επίκεντρο βέβαια την προσωπικότητα του ήρωα του βιβλίου, Ερίκ Καντονά και με καλεσμένους κάποιους ανθρώπους που είτε τον γνώρισαν είτε έζησαν από κοντά την εποχή της «βασιλείας» του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία περιγράφει στο μεγαλύτερό μέρος του αυτό το βιβλίο.

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, ο οποίος είχε ζήσει εκείνα τα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, παρακολουθούσε τη Γιουνάιτεντ και θαύμαζε τον Καντονά.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μπίλιου

Μίλησε για το πώς βίωσε όλη εκείνη την κοσμογονική εποχή που συνέπεσε με τα νεανικά του χρόνια, διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου και με τις έξυπνες ατάκες του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει: έκλεψε την παράσταση.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μπίλιου

Ο ποδίατρος Μάνος Αρβανιτάκης διηγήθηκε την εμπειρία του από την επαφή, ως νεαρός ειδικευόμενος, με τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τον ίδιο τον Καντονά στο Μάντσεστερ της δεκαετίας του '90, ενώ ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούτουλας θυμήθηκε τις μονομαχίες του με τον Γάλλο σούπερ σταρ στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1988 και τις διαφορές ανάμεσα στον «άγριο» Καντονά της ώρας του αγώνα και τον τζέντλεμαν έξω από το γήπεδο μετά από αυτόν.

Το ακροατήριο γέμισε κάθε γωνιά του ιδιαίτερου χώρου της i-Focus Gallery, απόλαυσε τη βραδιά και ευχήθηκε στους συντελεστές να συνεχίσουν με εκδοτικές αναλόγου ενδιαφέροντος και ανάλογης ποιότητας.