Μητσοτάκης στους «Πρωταγωνιστές»: Εκλογές τον Μάιο και επαναδιαπραγμάτευση με Hellenic Train

Newsroom
 Μητσοτάκης στους «Πρωταγωνιστές»: Εκλογές τον Μάιο και επαναδιαπραγμάτευση με Hellenic Train
Στη συνέντευξή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιβεβαιώσει τα σενάρια για εκλογές μέσα στον Μάιο, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 21η και την 28η του μήνα.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία θα προβληθεί σήμερα στις 22:50 στον Alpha.

Φυσικά ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς, που έχει στιγματίσει τη χώρα, ενώ θα επιβεβαιώσει και τα σενάρια που θέλουν τις εκλογές να πραγματοποιούνται τον Μάιο, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 21η και την 28η του μήνα.


Τα καυτά ερωτήματα για την τραγωδία στα Τέμπη

Σχετικά με το θέμα της τραγωδίας στα Τέμπη, όπως αναφέρεται στο τρέιλερ της εκπομπής, ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις νέων ανθρώπων που ήταν επιβάτες στο μοιραίο τρένο.

Πέραν του ανθρώπινου στοιχείου και της αυτοκριτικής, θα εξηγήσει και το σχέδιό του για τη σύγκρουση με το «βαθύ κράτος», που τις τελευταίες μέρες έχει αναγάγει σε κεντρικό ζήτημα του πολιτικού του λόγου.

Μάλιστα, κατά δήλωσή του στη συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται διατεθειμένος να επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση με τη Hellenic Train που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και λειτουργεί τους επιβατικούς σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, είναι:

  • Ήταν μια ταξική επιλογή η παραμέληση του σιδηρόδρομου;
  • Η Hellenic Train θα υποχρεωθεί να κάνει τις επενδύσεις που είχε υποσχεθεί;
  • Γιατί σε νοσοκομεία και οργανισμούς μπαίνουν διοικητές, πρώην πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας;
  • Τι ρόλο παίζει το κομματικό κράτος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων;
  • Ως πότε το κράτος θα «ταΐζει» τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ρίχνοντας λεφτά σε πιθάρια χωρίς πάτο;