Εύσημα για την ελληνική οικονομία από την Fairfax: Αισιοδοξία για επενδυτική βαθμίδα 

Newsroom
Εύσημα για την ελληνική οικονομία από την Fairfax: Αισιοδοξία για επενδυτική βαθμίδα 
Στην καθιερωμένη επιστολή του ομίλου προς τους μετόχους, ο επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, κάνει ειδική μνεία στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και εκτιμά πως η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Ειδική μνεία στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει στην καθιερωμένη επιστολή του ομίλου προς τους μετόχους ο επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως η χώρα μας θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και CEO της Fairfax, επισημαίνει πως η Ελλάδα είχε ένα ισχυρό 2022, με αύξηση του ΑΕΠ (περίπου 6%) υψηλότερο από όλα σχεδόν τα μέλη του ΟΟΣΑ, και ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να πέσει στο 170% και να μειωθεί εκ νέου το 2023 στο 160%. «Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στους επόμενους 12 έως 24 μήνες, παρά τις εξωτερικές πιέσεις από τον πληθωρισμό και τον πόλεμο της Ουκρανίας» προσθέτει.

Σχετικά με τις εκλογές, εκτιμά ότι «ο ελληνικός λαός θα αναγνωρίσει τα επιτεύγματα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και θα τον επανεκλέξει για δεύτερη θητεία με πλειοψηφία». Τέλος, δεν παρέλειψε να εστιάσει στην Grivalia Hospitality και τον Γιώργο Χρυσικό, αντιπρόεδρο της Eurobank, δηλώνοντας ότι τα αποτελέσματα της Grivalia ήταν εξαιρετικά, ενώ πλέον η συμμετοχή της Fairfax αυξήθηκε στο 78%.

«Η Grivalia Hospitality είναι κορυφαίος επενδυτής στον αναπτυσσόμενο χώρο υπερπολυτελών ξενοδοχείων στην Ελλάδα, με τρία λειτουργικά στοιχεία ενεργητικού και επτά υπό ανάπτυξη».