Μαθητές στη Θεσσαλονίκη διασκεύασαν το «Φιλαράκι» για την τραγωδία στα Τέμπη και συγκλονίζουν (vid)

Newsroom
Μαθητές στη Θεσσαλονίκη διασκεύασαν το «Φιλαράκι» για την τραγωδία στα Τέμπη και συγκλονίζουν (vid)
«Πώς να νιώσω εγώ καλά και η γενιά μου που πηγαίνει σε σχολεία, χάθηκαν τόσα παιδιά δεν τα φέρνει πίσω η όποια τιμωρία και τα λόγια είναι πλέον περιττά» τραγουδούν μαθητές σχολείου της Θεσσαλονίκης για τις ψυχές που έφυγαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών έστειλαν οι μαθήτριες και οι μαθητές ιδιωτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη, δείχνονταν με τον τρόπο αυτό την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Χωλίδου Ειρήνης και της υπεύθυνης εκπαιδευτικών δράσεων κ. Κόντου-Φουντά Ιωάννα, ένωσαν τις φωνές τους και διασκεύασαν το τραγούδι της Σοφίας Βόσσου, «το φιλαράκι» με στίχους που εμπνεύστηκαν τα ίδια τα παιδιά.

«Δεν την βρίσκω την άκρη πουθενά και πες μου τι να κάνω, από τύχη καθαρή δεν ήμουνα εγώ ένα θύμα που ήτανε στο τρένο απάνω, και μπορώ να στέλνω "Έφτασα μαμά"...», τραγουδούν, μεταξύ άλλων, οι μαθητές.

«Στέλνω μήνυμα αγάπης τώρα σε όλους τους γονείς που έχασαν το παιδί τους, θέλω μόνο να τους πω ότι τους νιώθω και πονώ, συντάσσομαι μαζί τους», τραγουδούν οι μαθητές από τη Θεσσαλονίκη και συγκινούν.

Και καταλήγουν: «Θα τη βρούμε την άκρη τελικά αρκεί να έχουμε υγεία, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το κάθε θύμα που εχάθηκε στην αμαξοστοιχία και τ' ανάποδα θα τα κάνουμε σωστά. Πώς να νιώσω εγώ καλά και η γενιά μου που πηγαίνει σε σχολεία. Χάθηκαν τόσα παιδιά, δεν τα φέρνει πίσω η όποια τιμωρία, και τα λόγια είναι πλέον περιττά...».