Ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή έκλεψε ένα κομμάτι πίτσα

Newsroom
Ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ισόβια επειδή έκλεψε ένα κομμάτι πίτσα
Δύο μεγαλόσωμοι άντρες, έκλεψαν μέσα από τα χέρια 4 παιδιών, την πίτσα που έτρωγαν. Το σκηνικό, έγινε μπροστά από μια αποβάθρα στην παραλία Ρεντόντο της Καλιφόρνια. Ο ένας καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης για το έγκλημα. 

Δύο μεγαλόσωμοι άντρες, έκλεψαν μέσα από τα χέρια 4 παιδιών, την πίτσα που έτρωγαν. Το σκηνικό, έγινε μπροστά από μια αποβάθρα στην παραλία Ρεντόντο της Καλιφόρνια. Ο ένας καταδικάστηκε σε ισόβια ποινή φυλάκισης για το έγκλημα.

Η κλοπή της πίτσας και η ισόβια ποινή φυλάκισης

Τέσσερα παιδιά, απολάμβαναν μία μεγάλη πίτσα πεπερόνι, σε μια αποβάθρα στην παραλία. Χωρίς να το ξέρουν, δύο άνδρες τους παρακολουθούσαν. Ο ένας, είχε μια επιβλητική στάση προς τα παιδιά. Ήταν αρκετά μεγαλόσωμος και μυώδης. Τα παιδιά ήταν μεταξύ 7-14 ετών. Οι δύο άντρες, ήταν ελαφρώς ζαλισμένοι από ποτό που είχαν καταναλώσει προηγουμένως. Αποφάσισαν τότε, να παίξουν το παιχνίδι «Θάρρος ή αλήθεια». Το παιχνίδι θα τελείωνε με τους δύο άντρες, να κλέβουν ένα κομμάτι πίτσα, από την πίτσα των παιδιών.

Στην αρχή, οι δύο άντρες ζήτησαν ένα κομμάτι πίτσα, αλλά τα παιδιά αρνήθηκαν.Οι άντρες, πήραν έτσι και αλλιώς από ένα κομμάτι πίτσα, χωρίς να χτυπήσουν τα παιδιά και έφυγαν γελώντας. Στη συνέχεια, συνελήφθησαν.

Για αυτό το έγκλημα ο ένας καταδικάστηκε ισόβια, που σήμαινε φυλάκιση 25 ετών ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος. Τα πρώτα 20 χρόνια δεν μπορούσε να ασκήσει έφεση για να μειωθεί η ποινή του. Η ιστορία του, έκανε όλη την υφήλιο και ειδικά τις αμερικανικές εφημερίδες, να αναρωτιούνται, γιατί τιμωρήθηκε δυσανάλογα με το αδίκημά του. Ήταν ο 27χρονος Τζέρι Ντέγουειν Ουίλιαμς.

Μια ξεκάθαρη ομολογία, θα έφερνε τέλος στην εξιχνίαση του εγκλήματος χωρίς φυλάκιση. Κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε. Ο Ουίλιαμς, έγινε γνωστός ως: «Ο πολιούχος άγιος άδικης ποινής». Πολλοί, ήθελαν να επιβεβαιώσουν ότι δεν ήταν ψέμα ή κάποια σάτιρα, αφού τους φαινόταν αδιανόητη η ποινή, για μια κλοπή πίτσας.

Ο Νόμος των Τριών αποτυχημένων προσπαθειών

Ο λόγος που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση μετά από το περιστατικό με την πίτσα, αφορά τους νόμους που εφαρμόζονται σε διαφορετικές πολιτείες στην Αμερική. Σε κάποιες πολιτείες, υπάρχει ο Νόμος των Τριών αποτυχημένων προσπαθειών. Στο μπέιζμπολ, αν κάποιος παίκτης συμπληρώσει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, αποσύρεται από τον αγώνα.

Το ίδιο ίσχυε στην Καλιφόρνια και σε άλλες 27 πολιτείες των ΗΠΑ για όσους παραβίαζαν το νόμο. Στο πρώτο σοβαρό αδίκημα ο δράστης χρεώνονταν με «strike». Στο δεύτερο αδίκημα, ακόμη και ελαφρύ πλημμέλημα, η προβλεπόμενη ποινή διπλασιάζονταν. Αν τα δύο πρώτα αδικήματα ήταν για βιασμό, δολοφονία ή σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, τότε το τρίτο αδίκημα, όσο ήπιο κι αν ήταν είχε μια ποινή. Τα ισόβια.

Στα τέσσερα πρώτα έτη της εφαρμογής αυτού του Νόμου, 40.000 άνθρωποι καταδικάστηκαν και καταγράφηκαν τουλάχιστον 360 περιπτώσεις, που οι παραβάτες μπήκαν φυλακή για ασήμαντα παραπτώματα ή μικροκλοπές.

Ο Ουίλιαμς προγενέστερα, είχε διαπράξει και άλλες κλοπές και είχε πέντε καταδικαστικές αποφάσεις. Είχε στη κατοχή του μικρή ποσότητα ναρκωτικών καθώς και πλαστή άδεια οχήματος. Η καταδίκη του σε ισόβια για ένα κομμάτι πίτσα ήταν νομικά αναπόφευκτη.

Στην καταδίκη κρίθηκε ως δολοφόνος, βίαιος επιδρομέας σε σπίτια και ως άτομο που άφησε σοβαρά τραύματα σε ευάλωτα άτομα, στα οποία είχε επιτεθεί στο παρελθόν. Το δικαστήριο ενημέρωσε τον Ουίλιαμ ότι μετά από το περιστατικό με την πίτσα, πιθανόν θα κατέληγε για το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.