Αντιδράσεις για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train: «Τα συλλυπητήρια στους πολιτικούς, από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα» (vid)

Newsroom
Αντιδράσεις για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train: «Τα συλλυπητήρια στους πολιτικούς, από δολοφόνους δεν δέχομαι χρήματα» (vid)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Η Hellenic Train ανακοίνωσε τις αποζημιώσεις των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Ο Παύλος Ασλανίδης πατέρας του αδικαχαμένου Δημήτρη που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο ξέσπασε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την απόφαση αυτή.

Μάλιστα, όταν η Κατερίνα Καινούργιου του εξέφρασε τα συλλυπητήρια εκείνος απάντησε: «Τα συλλυπητήρια να τα δίνετε στους πολιτικούς από εδώ και πέρα και όχι σε μας».

Και συνέχισε: «Να τις δώσουν στους πολιτικούς τις αποζημιώσεις που τις χρειάζονται και όχι σε μας. Τα παιδιά μας θέλουμε πίσω τα λεφτά τους δεν τα θέλουμε. Οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας εδώ κοστολόγησαν πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή; Έτσι νομίζουν ότι θα ξεπλυθούν;».

Τέλος συμπλήρωσε: «Αν ήθελαν οι πολιτικοί μας να ζητήσουν πραγματική συγγνώμη ας πήγαιναν στις πόρτες των οικογενειών να σκύψουν και να ζητήσουν. Συγγνώμη από δολοφόνους εγώ δεν δέχομαι. Να δεσμευτούν οι περιουσίες των πολιτικών και να δώσουν από εκεί τις αποζημιώσεις. Ακούει κάποιος εισαγγελέας να τους μαζέψει; Κυνηγήστε τους πολιτικούς και τις ευθύνες τους και αφήστε μας εμάς να πενθήσουμε».

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η Hellenic Train έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε αποζημιώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις έχουν ως εξής:

  • 42.000 ευρώ προκαταβολή στις οικογένειες των θανόντων
  • 10.000 ευρώ στους τραυματισμένους που νοσηλεύονται ακόμα
  • 5.000 ευρώ στους τραυματισμένους που πήραν εξιτήριο
  • 300 ευρώ για τις αποσκευές νεκρών και τραυματισμένων