Λεωφορεία... σαράβαλα στους δρόμους της Αθήνας (vid)

Newsroom
Λεωφορεία... σαράβαλα στους δρόμους της Αθήνας (vid)
Λεωφορεία που φεύγουν με ανοιχτές τις πόρτες βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες και λεωφορεία που εν ώρα δρομολογίου πέφτει η οροφή.

Χιλιάδες επιβάτες στην Αθήνα καθημερινά χρησιμοποιούν με ρίσκο της ζωής τους, σύμφωνα με τα στοιχειά που έρχονται στη δημοσιότητα, λεωφορεία, που δεν έχουν καμία συντήρηση.

«Καρέκλες να πέφτουν στο πάτωμα, να μην υπάρχουν βίδες, να μην είναι στερεωμένες σωστά. Τα παράθυρα με ζόρι ανοίγουν. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις να μένουν στο δρόμο», λένε επιβάτες στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

«Δεν είναι κατάλληλα να κυκλοφορήσουν, υπάρχουν τα έγγραφα τα οποία το αποδεικνύουν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων όπως αναφέρονται στα έγγραφα του υπουργείου Μεταφορών. Δόθηκε η δυνατότητα να βγουν στον δρόμο χωρίς να έχει εξασφαλιστεί έκθεση μηχανολόγου – μηχανικού», αναφέρει ο πρόεδρος ΟΣΜΕ, Θεμιστοκλής Άμπλας.

Οι καταγγελίες των επιβατών είναι καθημερινές. Τα social media κατακλύζονται από εικόνες με λεωφορεία που έχουν σπασμένες θέσεις και σπασμένα τζάμια, πόρτες που ανοίγουν εν κίνηση.

Σοβαρές όμως είναι και οι καταγγελίες για τις διπλοβάρδιες που υποχρεώνονται να κάνουν οι οδηγοί αφού υπάρχει έλλειψη προσωπικού λόγου του χαμηλού μισθού που δίνεται.

Τέλος, όπως αναφέρουν οι οδηγοί, πολλά είναι τα λεωφορεία που έχουν πρόβλημα ακόμη και στα φρένα.