Πέθανε η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου»: Κατηγορίες σε βάρος του πάρκου για κακομεταχείριση (vid)

Newsroom
Πέθανε η «πιο μοναχική όρκα του κόσμου»: Κατηγορίες σε βάρος του πάρκου για κακομεταχείριση (vid)
Το πάρκο Marineland στο Οντάριο του Καναδά επιβεβαίωσε τον θάνατο της 47χρονης θηλυκής φάλαινας.

Πέθανε η Kiska, γνωστή ως «η πιο μοναχική όρκα του κόσμου». Το πάρκο Marineland στο Οντάριο του Καναδά επιβεβαίωσε τον θάνατο της 47χρονης θηλυκής φάλαινας.

Η Κίσκα, η τελευταία όρκα σε αιχμαλωσία στον Καναδά, πέρασε τα τελευταία 12 χρόνια σε απομόνωση παρά το γεγονός ότι οι όρκες είναι εξαιρετικά κοινωνικά θηλαστικά.

Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε, αλλά η Marineland σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί εδώ και εβδομάδες.

Η ομάδα φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών και οι ειδικοί της Marineland έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να στηρίξουν την Kiska και θρηνούν την απώλειά της», ανέφερε το πάρκο σε ανακοίνωσή του.

Η Kiska μπήκε σε αιχμαλωσία το 1979 όταν ήταν μόλις 3 ετών. Τότε ζούσε με μερικές άλλες όρκες σε ένα ενυδρείο στην Ισλανδία πριν πουληθεί στη Marineland.

Ενώ βρισκόταν στην Ισλανδία, απέκτησε τον δικό της σύντροφο τον Keiko. Ο Keiko αργότερα έγινε κινηματογραφικός σταρ καθώς πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ταινία των 90s «Free Willy».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Marineland, η Kiska γέννησε 5 μωρά, αλλά όλα πέθαναν σε νεαρή ηλικία.

Το θεματικό πάρκο Marineland είχε επικριθεί για κακομεταχείριση των ζώων από τη δεκαετία του ’70 και ένα viral βίντεο με την Kiska να χτυπά το κεφάλι της στο γυαλί της πισίνας, προκάλεσε αντιδράσεις το 2021.

Διεξήχθη έρευνα αλλά αργότερα οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν υπήρξε κακοποίηση.