Παιδί που είχε απαχθεί από το 2018 βρέθηκε στο Μεξικό

Newsroom
 Παιδί που είχε απαχθεί από το 2018 βρέθηκε στο Μεξικό
Ειδικοί πράκτορες του FBI τη συνόδευσαν στις ΗΠΑ σε μια τοποθεσία που δεν αποκαλύπτεται λόγω ανησυχιών για την προστασία της.

Ένα 8χρονο κορίτσι από την Ουάσινγκτον, το οποίο ήταν αγνοούμενο από το 2018, μετά από απαγωγή από τη βιολογική του μητέρα, βρέθηκε πρόσφατα στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Η 8χρονη Αράντζα Μαρία Οτσόα Λόπεζ επέστρεψε με ασφάλεια στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αφού εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές στο Μιτσοακάν του Μεξικού, ανακοίνωσε την Τετάρτη (08/03) το FBI.

Ειδικοί πράκτορες τη συνόδευσαν στις ΗΠΑ σε μια τοποθεσία, που δεν αποκαλύπτεται λόγω ανησυχιών για την προστασία της, ανέφερε το FBI.

«Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το FBI και οι συνεργάτες μας δεν εγκατέλειψαν την επιχείρηση για τον εντοπισμό της Αράντζα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ρίτσαρντ Κόλλοντι, ειδικός πράκτορας, επικεφαλής του FBI στο Σιάτλ. «Το μέλημά μας τώρα θα είναι να στηρίξουμε την Αράνζα καθώς ξεκινά την επανένταξή της στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Το χρονικό της απαγωγής

Το κορίτσι, τότε 4 ετών, απήχθη στις 25 Οκτωβρίου 2018 από ένα εμπορικό κέντρο στο Βανκούβερ της Ουάσινγκτον, δήλωσε το FBI. Όταν απήχθη βρισκόταν σε μια επίσκεψη υπό δικαστική επίβλεψη στη βιολογική μητέρα της, Εσμεράλντα Λόπεζ, η οποία ωστόσο δεν ήταν και κηδεμόνας της.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι η Λόπεζ είχε μεταφέρει την Αράντζα στο Μεξικό. Η μητέρα τέθηκε υπό κράτηση τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Πουέμπλα του Μεξικού. Η ακριβής τοποθεσία όπου είχε μεταφερθεί το παιδί ήταν άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι βρισκόταν στο Μεξικό, ανέφερε το FBI.

Η Λόπεζ καταδικάστηκε σε 20 μήνες φυλάκιση το 2021, αφού δήλωσε ένοχη για απαγωγή δευτέρου βαθμού, ληστεία και παρέμβαση στο καθεστώς επιμέλειας, ανέφερε η εφημερίδα Columbian. Το FBI είχε προσφέρει αμοιβή έως και 10.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην εύρεση της Αράντζα.