Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη ματωμένη γυναίκα στις διαδηλώσεις «διαψεύδει» την αστυνομία

Newsroom
Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη ματωμένη γυναίκα στις διαδηλώσεις «διαψεύδει» την αστυνομία
Ο ίδιος ο φωτογράφος, από χτες, έχει αναρτήσει την φωτογραφία περιγράφοντας πώς τραβήχτηκε και με όσα αναφέρει «ακυρώνει» από πριν, όσα υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την φωτογραφία με την ματωμένη γυναίκα στην διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου και οι χρήστες αναφέρουν πως ο τραυματισμός της προκλήθηκε από αστυνομική βία.

Στην ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει πως ο τραυματισμός της γυναίκας προκλήθηκε από επίθεση αστυνομικών.

Ωστόσο, ο ίδιος ο φωτογράφος Iason Raissis, που έχει κάνει την ανάρτηση με την εικόνα της ματωμένης γυναίκας, αρκετές ώρες πριν από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα από χτες (8/3), περιγράφει πώς τραβήχτηκε η συγκεκριμένη εικόνα και υποστηρίζει ότι η ίδια του είπε ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς και του ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Με την ανάρτησή του, ουσιαστικά διαψεύδει εκ των προτέρων την ΕΛ.ΑΣ, αφού αναφέρει στα αγγλικά πως: «Διαδηλώτρια, της οποίας το πρόσωπο είναι καλυμμένο με αίματα, κοιτάζει τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, στην Αθήνα, Ελλάδα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023. Η γυναίκα, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί αλλά συμφώνησε να φωτογραφηθεί, ισχυρίστηκε ότι είχε χτυπηθεί από τα ΜΑΤ σε απρόκλητο περιστατικό. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη στον απόηχο μιας σιδηροδρομικής καταστροφής που άφησε 57 νεκρούς. (Φώτο AP/Iason Raissis)».

Έτσι, επί της ουσίας, ο φωτογράφος εξιστορώντας πώς τραβήχτηκε η φωτογραφία, «ακυρώνει» την μετέπειτα ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως η ανάρτηση θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.