Σκόνταψε ξανά ο Τζο Μπάιντεν στα σκαλιά του Air Force One (vid)

Newsroom
Σκόνταψε ξανά ο Τζο Μπάιντεν στα σκαλιά του Air Force One (vid)
Για ακόμη μια φορά, ο Τζο Μπάιντεν αποθανατίζεται να σκοντάφτει στα σκαλιά του Air Force One. Όπως ήταν φυσικό οι εικόνες από τη στιγμή που σκοντάφτει έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ερωτήματα εγείρονται ξανά γύρω από τη φυσική κατάσταση του Τζο Μπάιντεν, καθώς για πέμπτη φορά, σύμφωνα με τη New York Post, σκόνταψε στα σκαλιά του Air Force One.

Αμέτρητα είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν με την άτυχη στιγμή του Αμερικανού προέδρου στην Αλαμπάμα, στα οποία φαίνεται να χάνει τον βηματισμό του στα μισά της σκάλας και να βάζει τα χέρια του μπροστά προκειμένου να προστατευτεί.

Σημειώνεται πως η αμέσως προηγούμενη «τούμπα» του Τζο Μπάιντεν σημειώθηκε λίγες εβδομάδες νωρίτερα, κατά την αναχώρησή του από την Πολωνία, μετά το ταξίδι του στην Ουκρανία. Ο 80χρονος σήμερα Μπάιντεν είχε σκοντάψει και τον Μάιο του 2022 χρησιμοποιώντας τότε τη χειρολαβή για να αποφύγει τα χειρότερα κατά την επιβίβαση στο Air Force One για ταξίδι στο Ιλινόις.

Έναν μήνα αργότερα είχε, επίσης, σκοντάψει την ώρα που επέβαινε στο αεροσκάφος που μεταφέρει τον εκάστοτε Πρόεδρο των ΗΠΑ για ταξίδι στο Λος Άντζελες. Το ίδιο είχε συμβεί, και μάλιστα εις διπλούν, τον Μάρτιο του 2021 όταν ετοιμαζόταν για ταξίδι στην Τζόρτζια με την τότε εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να αποδίδει την τούμπα του σε μια ριπή αέρα.

Τα ατυχήματα αυτά έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι κατηγορούν τον Τζο Μπάιντεν ότι δεν έχει την πνευματική και σωματική ικανότητα για να βρίσκεται στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο γιατρός του Μπάιντεν στη δική του πεντασέλιδη αναφορά για την κατάσταση της υγείας του προέδρου των ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο, είχε αναφερθεί σε «σημαντική σπονδυλική αρθρίτιδα, ήπια αρθρίτιδα ποδιού μετά από κάταγμα και ήπια αισθητική περιφερική νευροπάθεια των ποδιών».