Μαύρο πανί κάλυψε το άγαλμα του Αριστοτέλη έξω από το ΑΠΘ

Newsroom
Μαύρο πανί κάλυψε το άγαλμα του Αριστοτέλη έξω από το ΑΠΘ
Στο προαύλιο χώρο του ΑΠΘ ένα μαύρο πανί έχει καλύψει το άγαλμα του Αριστοτέλη, ενώ στους τοίχους υπάρχουν συνθήματα, όπως «Δεν σας ξεχνάμε».

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν σήμερα φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλύπτοντας με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος.

Το ΑΠΘ μετράει 12 θύματα, φοιτητές του, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και πρόσφατα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η βαθύτατη θλίψη των πρυτανικών αρχών.

Εν μέσω κλίματος πένθους ομάδα φοιτητών κάλυψε με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, ενώ έγραψαν επίσης συνθήματα με κόκκινες και μαύρες μπογιές και τις φράσεις «Δεν σας ξεχνάμε» και «Οι ζωές μας μετράνε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, στο ΑΠΘ οι φοιτητές δημιούργησαν επίσης μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, ενώ πάνω αναγράφεται: «Δεν σας ξεχνάμε».

«Ως πατέρας, μα και ως πρύτανης, λυγίζω μπροστά στο αδιανόητο που συνέβη, μα και αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τα οδυνηρά συναισθήματα που με κατακλύζουν, για να καλέσω όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να είμαστε δυνατοί, ώστε ενωμένοι να σταθούμε πλάι στις οικογένειες των φοιτητών μας που χάθηκαν», ανέφερε από την πλευρά του σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.