Ξέσπασε ο πατέρας του Βασίλη για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Το πήρε ο Χάρος εξαιτίας των πολιτικών που είναι σαπίλα» (vid)

Newsroom
Ξέσπασε ο πατέρας του Βασίλη για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Το πήρε ο Χάρος εξαιτίας των πολιτικών που είναι σαπίλα» (vid)
Ανείπωτος ο πόνος των συγγενών των θυμάτων, αμέτρητα τα «γιατί», ενώ όλοι μιλούν για πολιτικές ευθύνες.

O πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, του 52χρονου Βασίλη Κωττά, μίλησε στο Mega.

Όπως είπε, ο γιος του είχε πάει για τριήμερο στην Αθήνα και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity 62. Η θέση του 52χρονου ήταν στο βαγόνι 3, αλλά έτυχε να πάει στο κυλικείο την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι «επειδή έχω καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο». Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο Ανδρέας Κωττάς.

Επί τρία 24ωρα η οικογένεια Κωττά δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Βασίλη, με την αγωνία τους να κορυφώνεται. Στη συνέχεια έδωσαν DNA και αργότερα έλαβαν τα άσχημα νέα, πως ο γιος τους συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των νεκρών.

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα. Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη».

«Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;», είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο πατέρας του Βασίλη Κωττά.