Τραγωδία στα Τέμπη: Το πόρισμα της νεκροψίας για τα θύματα

Newsroom
Τραγωδία στα Τέμπη: Το πόρισμα της νεκροψίας για τα θύματα
Ένα κοινό πόρισμα έχει συνταχθεί για τους, 55 μέχρι στιγμής επισήμως, νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ένα κοινό πόρισμα έχει συνταχθεί για τους, 55 μέχρι στιγμής επισήμως, νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας, όπου διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, συνέταξε το πόρισμα που αναφέρει την αιτία θανάτου.

Το ThessToday.gr αποκαλύπτει το ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ως αιτία θανάτου: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

1

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ, τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου ανέγραφαν αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας -συνακόλουθα την ταυτοποίηση των θυμάτων- κατόπιν επικοινωνίας των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

2

Το ΦΕΚ για τις κηδείες των θυμάτων που θα τελεστούν δημοσία δαπάνη

Το ThessToday παρουσιάζει και το ΦΕΚ για τις κηδείες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη. Έγκυρες ιατροδικαστικές πηγές εξηγούν ότι το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ.