ΣΥΡΙΖΑ: «Τα αίτια της τραγωδίας δεν θα διερευνηθούν από Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι»

Newsroom
ΣΥΡΙΖΑ: «Τα αίτια της τραγωδίας δεν θα διερευνηθούν από Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι»
Ανακοίνωση εξέδωσε του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. .

«Τα αίτια της τραγωδίας δεν θα διερευνηθούν από Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα απαρτίζουν της Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει την φονική σύγκρουση.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «η ανακοίνωση των εκλεχτών εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης δεν χαίρει καμίας διακομματικής συναίνεσης και προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερκομματική επιτροπή».

«Αν η κυβέρνηση ήθελε διακομματική επιτροπή θα μπορούσε να ζητήσει προτάσεις από όλα τα κόμματα» σημειώνει με νόημα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Αυτό που επιθυμεί όμως είναι ένα βολικό προεκλογικό πόρισμα που θα επικυρώνει την ετυμηγορία που ήδη έχει βγάλει στο διάγγελμά του ο κος Μητσοτάκης: Ότι όλα είναι ένα «τραγικό ανθρώπινο λάθος» και «διαχρονικές οι ευθύνες», συνεχίζει.

«Τα αίτια όμως που οδήγησαν στην τραγωδία δε θα μείνουν στο σκοτάδι. Θα διερευνηθούν όχι από τις Επιτροπές που ορίζουν οι ελεγχόμενοι, αλλά από τις αρμόδιες Αρχές» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.