Δικηγόρος πολυτραυματία της τραγωδίας στα Τέμπη: «Υπήρξε δόλος, θα είναι η δίκη του αιώνα» (vid)

Newsroom
 Δικηγόρος πολυτραυματία της τραγωδίας στα Τέμπη: «Υπήρξε δόλος, θα είναι η δίκη του αιώνα» (vid)
Ο δικηγόρος 42χρονου πολυτραυματία μίλησε για την πρώτη αγωγή που κατατέθηκε από επιβάτη του μοιραίου τρένου. ΤΕΜΠΗ / ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ.

Ο Γιώργος Μπρατσιώτης, δικηγόρος πολυτραυματία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, μίλησε για την κατάσταση υγείας του πελάτη του και για τις κινήσεις που θα κάνουν. Ο άτυχος άνδρας ήταν στο δεύτερο βαγόνι και φέρει τραύματα στα πλευρά ενώ του έχουν μπει γυαλιά στα μάτια.

Ο δικηγόρος του επιβάτη Λάζου Παπαζήση είπε ότι προχώρησαν σε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας. «Σήμερα κάναμε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας για τον εντολέα μου, ο οποίος είναι πολυτραυματίας. Έχει κατάγματα στα πλευρά και πολλά χτυπήματα από γυαλιά. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή και κάνει θεραπείες για τα μάτια ενώ δεν μπορεί να κινηθεί. Σήμερα, καταθέσαμε την πρώτη παράσταση προς στήριξη», ανέφερε αρχικά.

«Ο πελάτης μου ένιωσε ένα μεγάλο τράνταγμα και έκλαιγε γιατί δεν μπορούσε να σώσει κάποιον. Ήταν τυχερός γιατί έπεσε κάτω αλλά μπήκαν γυαλιά στα μάτια του. Η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, αλλά δεν ξέρουμε την πορεία του. Εμείς θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση. Προσθέτουμε την σωματική βλάβη αλλά και την ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς ο κατηγορούμενος γνώριζε πως έκανε το λάθος και άφησε το κλειδί διαγώνια. Αφού το αποδέχθηκε ο κατηγορούμενος μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο, με ποινές πολύ μεγαλύτερες. Αυτό θα κριθεί στην όλη διαδικασία και εμείς γι αυτό κάνουμε και την παράσταση», πρόσθεσε.

Ο άνδρας ξεκίνησε από Λάρισα για να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπου δουλεύει και πήρε το βραδινό δρομολόγιο διότι είναι πιο οικονομικό. «Οι περισσότεροι επιβάτες θα πλήρωναν το εισιτήριο μέσα στο τρένο οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό ατόμων. Η ευθύνη είναι σε τρεις εταιρίες και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον», είπε.

«Εκτός από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους πήγαν και πολλοί αλλοδαποί. Γι αυτό και υπολογίζω ότι οι επιβάτες είναι γύρω στους 400. Διότι στη Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο, ήταν κλειστό το γραφείο», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα είναι η μεγαλύτερη δίκη του αιώνα όσον αφορά την ελληνική δημοκρατία».