Ζαχαρέα: «Ευθυνόμαστε οι δημοσιογράφοι που δεν δώσαμε βαρύτητα στις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα» (vid)

Newsroom
Ζαχαρέα: «Ευθυνόμαστε οι δημοσιογράφοι που δεν δώσαμε βαρύτητα στις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα» (vid)
Η Μάρα Ζαχαρέα αναφέρθηκε και στην ευθύνη που έχουν οι δημοσιογράφοι, όταν οι υπάλληλοι των τρένων μιλούσαν για προβλήματα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών και Μέσων σταθερής τροχιάς, Γιάννης Ντίτσας, μίλησε στο Star, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια για τα προβλήματα στα συστήματα ασφαλείας αλλά κανείς δεν άκουγε.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι μέρα εθνικής τραγωδίας, είναι από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα. Όσο και όποιοι να φωνάζαμε, δυστυχώς, δεν μας άκουγε κανείς. Φτάσαμε σ' αυτό το αποτέλεσμα, που κανείς μας δεν το ήθελε. Έγινε και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου. Διαχρονικά μιλάμε, οι ευθύνες δεν είναι τωρινές, ούτε χθεσινές. Είναι τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Ό,τι και να κάναμε, αν είχαν γίνει αυτά που έπρεπε, τα χρήματα που είχαν παρθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, τα έχουμε χρυσοπληρώσει αυτά. Δεν μπορώ να πω ποσά, είναι άλλοι αρμόδιοι. Οι εθνικοί εργολάβοι, γινόταν διαμάχη, πηγαίναμε στα δικαστήρια. Γινόταν το βιολί, βιολάκι που λέμε, εδώ κια 20 χρόνια. Το τελευταίο 8μηνο περίπου, μέσω της μεγάλης πίεσης και μεγάλου προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατάφεραν να υλοποιηθεί η περιβόητη σύμβαση 717, για την οποία θα έχετε ακούσει πάρα πολλά, χωρίς αυτό να έχει φτάσει στο τέλος του. Οι απαντήσεις που παίρναμε από τα υπουργεία είναι τίποτα. Εμάς μας ενδιέφερε η ασφάλεια. Αυτά τα συστήματα ασφαλείας που έχουμε, έπρεπε να έχουν τελειώσει αρχίζοντας οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα το 2004. Χειροκίνητα γίνονται εδώ. Στο μοναδικό κομμάτι που έχει υλοποιηθεί με την καινούρια χάραξη γραμμής το 2018 από Τιθορέα μέχρι Λιανοκλάδι και Λιανοκλάδι-Δομοκός. Το οποίο είναι το μόνο σηματοδοτούμενο, τηλεδιοικούμενο τμήμα, βλέπουμε τα πάντα. Όλα ατα υπόλοιπα, είναι όπως τα λέτε. Οι συνάδελφοί μου φωνάζουν για προσλήψεις και είμαστε οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν φτάνουν από τύχη οι επιβάτες στον προορισμό τους, από την εμπειρία των υπαλλήλων φτάνουν. Έχουν αποφευχθεί πολλά ατυχήματα που δεν έχουν ακουστεί πουθενά...», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ευθυνόμαστε κι εμείς οι δημοσιογράφοι σ' αυτό, εγώ θέλω να το πω. Διότι δεν δώσαμε βαρύτητα», ανέφερε η Μάρα Ζαχαρέα, όσον αφορά τις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα.