Σύγκρουση τρένων τα Τέμπη: Εικόνες χάους και αναφορές για πολλούς τραυματίες (vid)

Newsroom
Σύγκρουση τρένων τα Τέμπη: Εικόνες χάους και αναφορές για πολλούς τραυματίες (vid)
Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη, με αποτέλεσμα η μια εξ αυτών να εκτροχιαστεί. Στις φλόγες βαγόνια, τραυματίες και εγκλωβισμένοι.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής στη Λάρισα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό επιβατών του τρένου, μετά το σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη νωρίτερα πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

Αναφορές για δεκάδες τραυματίες

Και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας μεταφέρονται, κατόπιν εντολής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, οι τραυματίες της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε αργά το βράδυ έξω από τη Λάρισα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκτροχιασμός σημειώθηκε, όταν για άγνωστο λόγο, μια αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο.

Σε ετοιμότητα νοσοκομεία και στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι τα νοσοκομεία της περιοχής άνοιξαν έκτακτα. Σε «συναγερμό» βρίσκονται ορισμένα νοσοκομεία στην Αθήνα αλλά και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυνάμεις επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο που παραμένει μέσα στα βαγόνια, ενώ οι τραυματίες μεταφέρονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας κι ακόμη ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Πηγή βίντεο: protothema.gr/onlarissa.gr