Διανομέας στο Περού είχε στην τσάντα του μούμια ηλικίας 800 ετών (vid)

Newsroom
Διανομέας στο Περού είχε στην τσάντα του μούμια ηλικίας 800 ετών (vid)
Ένας διανομέας στο Περού είχε στη τσάντα του μια μούμια ηλικίας 800 ετών, την οποία είχε ονομάσει «Χουανίτα».

Μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Περού, όταν αποφάσισαν να κάνουν έρευνα σε ντελιβερά. Μέσα στην τσάντα- ψυγείο που είχε μαζί του, βρέθηκε μια μούμια.

Το περιστατικό συνέβη σε αρχαιολογικό χώρο στο Πούνο, όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ελέγξουν τον ντελιβερά, επειδή τους φάνηκε μεθυσμένος. Ο άνδρας τους είπε ότι είχε βάλει τη μούμια στην τσάντα, προκειμένου να τη δείξει σε φίλους του.

Ο ντελιβεράς δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ζει μαζί με τη μούμια, την οποία έχει σε ένα κουτίπ στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση. Τους είπε πως κατά κάποιο τρόπο τη θεωρεί «πνευματική σύντροφό του» και πως η μούμια ανήκε στον πατέρα του, δίχως να διευκρινίσει πώς περιήλθε στην κατοχή του.

Ο ίδιος είχε ονομάσει «Χουανίτα» τη μούμια, αλλά σύμφωνα με ειδικούς ανήκει σε ενήλικο άνδρα, που ήταν 45 ετών και είχε ύψος 1,51 μέτρα. Η μούμια είναι ηλικίας από 600 έως 800 ετών, εκτιμούν. Ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους και σε εμβρυική στάση, κάτι συνηθισμένο σε πολλές προϊσπανικές ταφές στην περιοχή.

Αφού κατάσχεσε τη μούμια, η αστυνομία την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο ντελιβεράς που τη μετέφερε και δύο φίλοι του, όλοι τους από 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ανακρίνονται για εγκλήματα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού.