Oι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκραξαν Ερντογάν και τουρκική κυβέρνηση με συνθήματα παραίτησης (vid)

Newsroom
 Oι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έκραξαν Ερντογάν και τουρκική κυβέρνηση με συνθήματα παραίτησης (vid)
Είναι σαφές ότι μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου η λαϊκή δυσαρέσκεια για τον Ερντογάν και και τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει μεγαλώσει όσο ποτέ.

Σε μια μεγάλη λαϊκή κατακραυγή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίχθηκε το σαββατιάτικο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ για το τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί της Fenerbahçe ζήτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να παραιτηθεί. Συγκεκριμένα, φώναζαν «Πρόεδρε, παραιτήσου!».

Μίλησαν για 20 χρόνια ψεύδους και απάτης, όπως ακούγεται σε βίντεο που μοιράστηκε η πλατφόρμα οπαδών Tek Yol Fener.

Σε άλλο σημείο, ακούγεται το σύνθημα: «Κυβέρνηση, παραιτήσου!». Το hashtag #Fenerbahçe, κάτω από το οποίο μοιράστηκαν πλάνα από τα συνθήματα, ήταν το πιο πολυσυζητημένο θέμα στο Twitter στην Τουρκία το πρωί της Κυριακής(26/02).

Ήταν ο πρώτος αγώνας της Φενέρμπαχτσε μετά την καταστροφική σεισμική καταστροφή στη νοτιοανατολική Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου που άφησε πίσω της δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια. Μετά τον σεισμό, ασκήθηκε μεγάλη κριτική στη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί επίσης τον Ερντογάν ότι δεν είχε προετοιμάσει επαρκώς τη χώρα για έναν τέτοιο σεισμό και ότι είχε παραμελήσει την επίβλεψη των κτιρίων,με την τουρκική κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και κράτησαν ένα πανό που έγραφε: «Η Τουρκία είναι η ζωή μας. Θα επουλώσουμε τις πληγές μας μαζί», ενώ οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας είχαν κρεμάσει ένα τεράστιο πανό που αναγραφόταν: «Τα δακρυσμένα μάτια θα γεμίσουν με ελπίδα, τα πιο όμορφα αύριο θα είναι δικά μας»