Ο «Thor» επέστρεψε: Ο διάσημος θαλάσσιος ίππος εμφανίστηκε στην Ισλανδία (vid)

Newsroom
 Ο «Thor» επέστρεψε: Ο διάσημος θαλάσσιος ίππος εμφανίστηκε στην Ισλανδία (vid)
Ο «Thor» εμφανίστηκε ένα μήνα αφότου εντοπίστηκε να ξεκουράζεται στο Northumberland. Το θαλάσσιο θηλαστικό ενθουσίασε τα πλήθη στο Σκάρμπορο, στο Γιορκς, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο γνωστός θαλάσσιος ίππος με το όνομα «Thor» εμφανίστηκε στο Breiðdalsvík της Ισλανδίας, σχεδόν δύο μήνες μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς επιστρέφει στην Αρκτική.

Ο «Thor» βρέθηκε να χαλαρώνει σε μια πλωτή αποβάθρα, από τον Ellis Elisson, ο οποίος επέβλεπε ένα από τα αλιευτικά του σκάφη σε ένα λιμάνι της μικρής ισλανδικής ψαροχώρας το πρωί της Παρασκευής (24/02).

Στην αρχή, ο Ellis και οι συνάδελφοί του ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στον θαλάσσιο ίππο και τον θαύμαζαν από μακριά. Ωστόσο, αφού συνειδητοποίησαν ότι το θαλάσσιο θηλαστικό ήθελε μόνο να ξεκουραστεί, αποφάσισαν να πλησιάσουν, διατηρώντας όμως μια ασφαλή απόσταση.

Ο Ellis, ένας ψαράς από την ανατολική ακτή, δήλωσε: «Κοιτάξαμε προς τα εκεί και απλά χαλάρωνε. Ήταν εκεί όλη την ημέρα και ξεκουραζόταν». Και πρόσθεσε, «Ο καιρός ήταν πολύ καλός, οπότε σκεφτήκαμε ότι ταξίδεψε πολύ και τώρα κάνει ηλιοθεραπεία».

Η είδηση της ανάδυσης της διασημότητας έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι British Divers Marine Life Rescue επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται σίγουρα για τον Thor, αφού ταυτοποιήθηκαν τα σημάδια από τα χλωμά μπαλώματα στα μπροστινά πτερύγια του θαλάσσιου ίππου.

Ο «Thor» εθεάθη για τελευταία φορά στο Blyth του Northumberland στις 2 Ιανουαρίου, εβδομάδες αφότου εντοπίστηκε να ξεκουράζεται σε μια παραλία για αρκετές ώρες στο Σαουθάμπτον.