Τρομακτικό βίντεο απεικονίζει πώς μοιάζουν τα τροχαία δυστυχήματα σε διαφορετικές ταχύτητες (vid)

Newsroom
Τρομακτικό βίντεο απεικονίζει πώς μοιάζουν τα τροχαία δυστυχήματα σε διαφορετικές ταχύτητες (vid)
Χάρη στη φυσική, όλοι γνωρίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα πηγαίνει ένα αυτοκίνητο τόσο πιο καταστροφική θα είναι η σύγκρουση αν χτυπήσει σε κάτι.

Ένα απολύτως τρομακτικό βίντεο που προσομοιώνει τι θα συνέβαινε σε ένα αυτοκίνητο αν χτυπούσε σε κολόνα με διαφορετικές ταχύτητες μπορεί να σας κάνει να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πατήσετε το γκάζι.

Κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά επιπλέον κίνητρο για να μην εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αλλά βλέποντας την έκταση της ζημιάς που προκαλείται όσο πιο ψηλά ανεβαίνει το ταχύμετρο είναι μια τρομακτική υπενθύμιση του πόσο μεγάλη καταστροφή μπορεί να προκληθεί.

Χάρη στη φυσική, όλοι γνωρίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα πηγαίνει ένα αυτοκίνητο τόσο πιο καταστροφική θα είναι η σύγκρουση αν χτυπήσει σε κάτι. Μια προσομοίωση μιας σειράς συγκρούσεων στο παιχνίδι οδήγησης BeamNG.drive δημιουργήθηκε για να καταδείξει τι ακριβώς θα συνέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο στις ίδιες συνθήκες αν το μόνο που άλλαζε στη σύγκρουση ήταν η ταχύτητα της πρόσκρουση.

Car crash simulation at different speeds.
by u/ilovetoeatpussy_ in Damnthatsinteresting

Το ίδιο το παιχνίδι είναι ένα από τα κορυφαία σε κριτικές όλων των εποχών και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον συνεργείων κασκαντέρ που εργάζονται σε ταινίες και θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να προσομοιώσουν δραματικές συγκρούσεις πριν βάλουν ένα πραγματικό αυτοκίνητο στη γραμμή.

Η πρώτη σύγκρουση ρυθμίστηκε στα 30 χλμ/ώρα και οι ζώνες θλίψης του αυτοκινήτου έκαναν τη δουλειά τους, αλλά το όχημα ήταν κατά τα άλλα άθικτο, δεν μπορούσε να ειπωθεί το ίδιο για τις άλλες συγκρούσεις μόλις η ταχύτητα ανέβηκε.

Μια σύγκρουση στα 50 χλμ/ώρα προκάλεσε πιο αισθητή ζημιά, ενώ μια σύγκρουση στα 80 χλμ/ώρα κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Τα 120 χλμ/ώρα ήταν πολύ χειρότερα, καθιστώντας το αυτοκίνητο ένα αγνώριστο και μη επισκευάσιμο ερείπιο, ενώ η δύναμη της σύγκρουσης στα 160 χλμ/ώρα ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να ξεριζώσει έναν από τους τροχούς.

Παρόλα αυτά, η χειρότερη ζημιά σώθηκε για τις προσομοιωμένες συγκρούσεις που συνέβησαν στα 200 και 260 χλμ/ώρα, καθώς το αυτοκίνητο απλά τυλίχθηκε γύρω από το κολωνάκι και μετατράπηκε σε μια μπάλα από συντρίμμια, όπου οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν σχεδόν μηδενικές.

Ευτυχώς, πολλά αυτοκίνητα δεν μπορούν να τρέξουν τόσο γρήγορα και ακόμη και αν μπορούσαν, η επίτευξη αυτών των ταχυτήτων στους δρόμους θα ήταν απίστευτα δύσκολη.