Κατέρρευσε η οροφή και πλημμύρισαν αίθουσες στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ (vid)

Newsroom
Κατέρρευσε η οροφή και πλημμύρισαν αίθουσες στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ (vid)
«Από τύχη δεν έπεσε το ταβάνι να μας πλακώσει τις ώρες των κλινικών» λένε οι φοιτητές.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από το κτίριο της Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις οποίες διακρίνεται να έχει καταρρεύσει οροφή σε χώρο της κλινικής της σχολής ενώ αίθουσες έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, στην ΕΡΤ, «καλοριφέρ στον 4ο όροφο έπεσε, προκαλώντας διαρροή νερού», την Κυριακή (19/2). «Επειδή ήταν Κυριακή και έτρεχε το νερό με πολλή πίεση και για πολλές ώρες, τα νερά έφτασαν μέχρι τον 1ο όροφο», ανέφερε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «τα νερά καθαρίστηκαν την επόμενη ημέρα». Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν πρόκειται για οροφή αλλά για γυψοσανίδες».

Όπως αναφέρουν τα Φοιτητικά Νέα, εκλεγμένοι φοιτητές με την Πανσπουδαστική ΚΣ στην Οδοντιατρική του ΑΠΘ κάλεσαν σήμερα, Τετάρτη (22/2) και ώρα 11π.μ. κινητοποίηση στον πρόεδρο της σχολής και στη συνέχεια σε συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 μ., στις Α’ εστίες, απαιτώντας έκτακτο κρατικό κονδύλι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των κλινικών της σχολής.

Παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα για να επιλυθούν άμεσα οι υλικές ζημιές στο χώρο της σχολής και να αναπληρωθούν όλες οι κλινικές που αναβάλλονται εξαιτίας του ταβανιού.