O πίνακας με τις πιο ακριβές πόλεις στο κόσμο

Newsroom
O πίνακας με τις πιο ακριβές πόλεις στο κόσμο
Μια νέα λίστα αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στο κόσμο.

Ένας πρόσφατος κατάλογος δείχνει ποιες είναι οι πιο «σκληρές» για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους. Ένας κατάλογος του Economist Intelligence Unit κατέταξε τις δέκα πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς, αποκαλύπτοντας πώς η Σιγκαπούρη και η Νέα Υόρκη, θεωρούνται ως οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

Ωστόσο, δεν βρέθηκαν πολύ πίσω τους το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, το Χονγκ Κονγκ στην Κίνα και το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Ευρωπαϊκές πόλεις εμφανίστηκαν και αλλού στον ακριβό κατάλογο, με δύο πόλεις από την Ελβετία να καταλαμβάνουν από μια θέση - τη Ζυρίχη και τη Γενεύη στην έκτη και την έβδομη θέση αντίστοιχα.

11

Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Παρίσι της Γαλλίας και η Κοπεγχάγη της Δανίας, εμφανίστηκαν επίσης. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα, η πιο προσιτή από τις πιο ακριβές πόλεις ήταν από τη γη κάτω από τη γη - το Σίδνεϊ ήταν η μόνη πόλη από την Αυστραλία που κατάφερε να μπει στην λίστα.

Κανείς δεν γλίτωσε από τις οικονομικές δυσκολίες του περασμένου έτους, καθώς οι παγκόσμιες τιμές αυξήθηκαν κατά 8% το 2022.

Ορισμένες πόλεις επλήγησαν περισσότερο από άλλες - το Καράκας στη Βενεζουέλα έχει το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στον κόσμο, με 132% που βγάζει μάτι.

Αλλού, η Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία είδε τις τιμές να αυξάνονται κατά 86 τοις εκατό, καθώς οι πρωτεύουσες της Αργεντινής και του Ιράν (Μπουένος Άιρες και Τεχεράνη) τις είδαν να αυξάνονται κατά 64 τοις εκατό και 57 τοις εκατό η καθεμία.

Το παγκόσμιο ποσοστό πληθωρισμού των πόλεων της τάξης του 8,1 τοις εκατό ήταν το υψηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η EIU, η οποία άρχισε να παρακολουθεί τις τιμές των αγαθών και υπηρεσιών το 2002.