Η «στρουμπουλή» γάτα που έγινε τουριστικό αξιοθέατο με την υψηλότερη βαθμολογία στη Πολωνία (vid)

Newsroom
 Η «στρουμπουλή» γάτα που έγινε τουριστικό αξιοθέατο με την υψηλότερη βαθμολογία στη Πολωνία (vid)
Το μεγαλόσωμο αιλουροειδές Gacek είναι ένα τοπικό είδωλο στο Szczecin της Πολωνίας και έχει προσελκύσει πλήθος κριτικών πέντε αστέρων στο διαδίκτυο χάρη στην αξιολάτρευτη προσωπικότητά του.

Οι παθιασμένοι με τις γάτες από όλη την Ευρώπη πετούν στην Πολωνία για να γνωρίσουν το κορυφαίο αξιοθέατο μιας πόλης. Μια ασπρόμαυρη γάτα με το όνομα Gacek είναι τώρα ένα τοπικό σύμβολο στο Szczecin, ένα μεγάλο θαλάσσιο λιμάνι.

Το γατάκι έχει γίνει το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στην πολωνική πόλη, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 2.500 κριτικές στο διαδίκτυο και έχει σχεδόν τέλεια βαθμολογία 4,9/5, όπως αναφέρουν οι τοπικές ειδήσεις.

Αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο για ένα τοπικό τουριστικό αξιοθέατο, οπότε αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το διάσημο αιλουροειδές που έχει αιχμαλωτίσει τα μυαλά των επισκεπτών.

Εδώ και χρόνια ο Gacek ζει έξω από ένα κουτί στην οδό Kaszubska, κερδίζοντας τη στοργή και την προσοχή των ντόπιων που θέλουν να ταΐσουν το πεινασμένο γατάκι του δρόμου.

Η διεθνής του φήμη ξεκίνησε το 2020, αφού το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο wSzczecinie τον παρουσίασε σε ένα βίντεο που έγινε viral. Από τότε πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει το ταξίδι στο Szszecin για να γνωρίσουν από κοντά τον «βασιλιά της οδού Kaszubska».

;2

Ένα άτομο ισχυρίστηκε ότι έκανε ολόκληρο το ταξίδι από το Όσλο της Νορβηγίας, ένα ταξίδι κοντά στα 1.000 χιλιόμετρα, για να συναντήσει τον γάτο. «Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μου έδωσε καμία σημασία, γεγονός που έκανε την εμπειρία ακόμη καλύτερη», έγραψε ο επισκέπτης από το Όσλο. «Αν μπορούσα να δειπνήσω με οποιονδήποτε στον κόσμο, θα πετούσα ξανά στη στιγμή για να τον ταΐσω», συμπλήρωσε.

Ενώ τα παραπάνω κιλά μπορεί να τον κάνει να φαίνεται πιο χαριτωμένος, η παχυσαρκία σε ζώα όπως οι γάτες μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Έτσι, ενώ μπορείτε να αισθάνεστε ελεύθεροι να χαιρετήσετε τον αξιολάτρευτο γάτο ίσως αφήσετε τις λιχουδιές, τα λουκάνικα ή τα λαζάνια στο σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σελίδες στο Instagram για να παρακολουθείται η πρόοδος του Γκάτσεκ και να αναρτώνται φωτογραφίες του, οπότε ακόμη και αν δεν μπορείτε να πετάξετε για να τον συναντήσετε, μπορείτε να παρακολουθείτε τον αξιολάτρευτο γάτο.