Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ: Θλίψη στην τοπική αυτοδιοίκηση

Newsroom
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ: Θλίψη στην τοπική αυτοδιοίκηση
Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, μετά από προβλήματα υγείας.

Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο δήμος Ιωαννίνων είχε αναφέρει ότι Μωυσής Ελισάφ αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στην ανακοίνωση, έκανε λόγο για «απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ταξιδιού».

Ποιος ήταν ο Μωυσής Ελισάφ

Πολιτικός, παθολόγος και πανεπιστημιακός, ο Μωυσής Ελισάφ είχε γεννηθεί το 1954 στα Ιωάννινα. Οι γονείς του ήταν επιζώντες του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη συγκέντρωση κατά την οποία οι περισσότεροι Εβραίοι των Ιωαννίνων εκτοπίστηκαν στο Άουσβιτς.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εξειδικεύτηκε στην παθολογία. Ήταν καθηγητής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ήταν πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Εξελέγη δήμαρχος Ιωαννίνων στις δημοτικές εκλογές του 2019. Αυτή, ήταν η πρώτη εκλογή δημάρχου εβραϊκής καταγωγής στην Ελλάδα. Στην εκλογική αναμέτρηση, στα 161 εκλογικά τμήματα του δήμου Ιωαννιτών το ποσοστό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ έφτασε το 50,33%, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας είχε συγκεντρώσει 49,67%.