Πρωτοφανής δήλωση Πορτοσάλτε: «Αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, δεν ξαναπληρώνω δόση» (vid)

Newsroom
Πρωτοφανής δήλωση Πορτοσάλτε: «Αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας, δεν ξαναπληρώνω δόση» (vid)
Οι εξελίξεις στο θέμα των πλειστηριασμών και οι εξαγγελίες της αντιπολίτευσης, δεν άρεσαν και τόσο στον Άρη Πορτοσάλτε.

Τη δήλωση ότι αν σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ο ίδιος θα σταματήσει να πληρώνει την δόση του στην Εθνική Τράπεζα, θέλησε να κάνει σήμερα ο Άρης Πορτοσάλτε στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ

Συνολικά 120.000-140.000 ακίνητα, εκ των οποίων το 60%-70% πρώτες κατοικίες, έχουν δρομολογηθεί από funds και services να βγουν σε πλειστηριασμό τη διετία 2023-2024. Αυτό συνεπάγεται ότι περίπου 500.000-600.000 Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα να βγουν στο δρόμο ή να χάσουν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το βιοπορισμό τους, με ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες για τη χώρα.

Όταν στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ αναφέρθηκαν σε αυτό, ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Οι πλειστηριασμοί καλώς έγιναν. Για να τελειώνουμε. Το παραμύθι αρχίζει όταν λέμε να σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς»

Στην συνέχεια μάλιστα για να εξηγήσει την αντίθεση του στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρόσθεσε: «Κι εγώ πρώτη κατοικία έχω, δεν έχω ούτε δεύτερη, ούτε τρίτη. Έχω πρώτη κατοικία για την οποία πληρώνω δόση. Την ώρα που θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, δηλώνω στην Εθνική Τράπεζα από μένα τέλος η δόση μου. Όταν τελειώσουν οι εκλογές και υπάρχει τραπεζικό σύστημα, φαντάζομαι αυτό που κάνω εγώ θα το κάνω κι άλλοι, γιατί δεν είναι ηλίθιοι, εγώ κοιτάω την Εθνική Τράπεζα μάτια προς μάτια και λέω “τέλος”»