Γροθιά στο στομάχι το νέο σκίτσο του Bansky για την ενδοοικογενειακή βία και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Newsroom
Γροθιά στο στομάχι το νέο σκίτσο του Bansky για την ενδοοικογενειακή βία και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Ο Banksy παρουσίασε νέο έργο τέχνης που φαίνεται να αναδεικνύει την ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών.

Ο ανώνυμος καλλιτέχνης από το Μπρίστολ μοιράστηκε σήμερα (14/02) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρεις εικόνες της τελευταίας του δημιουργίας. Το γκράφιτι, με τίτλο «Valentine's Day Mascara», απεικονίζει μια νοικοκυρά της δεκαετίας του 1950 που έχει μαυρισμένο μάτι και της λείπει ένα δόντι.

Τα πόδια του άντρα της γυναίκας προεξέχουν από έναν πραγματικό καταψύκτη που βρίσκεται μπροστά από το έργο τέχνης. Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του φαίνεται να πιέζει προς τα κάτω την πόρτα της συσκευής.

Δίπλα στον τοίχο έχουν τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα, όπως μια σπασμένη λευκή καρέκλα γκαζόν, ένα άδειο μπουκάλι μπύρας και ένα μπλε κιβώτιο.

Το νέο έργο φέρεται να βρίσκεται στο Grosvenor Place στο Margate του Κεντ. Ο Banksy επαινέθηκε στα σχόλια για το γκράφιτι της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. «Ο δάσκαλος επέστρεψε με ένα ισχυρό μήνυμα», έγραψε ένας θαυμαστής. Ένας άλλος είπε: «Ένα εξαιρετικό έργο όπως πάντα. Μας θυμίζει αυτό που είναι τόσο προφανές παντού και δεν το βλέπουμε».

Ένα τρίτο άτομο σημείωσε ότι η σκηνή που απεικονίζεται είναι δυστυχώς «η πραγματικότητα κάποιων ανθρώπων». Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Banksy μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο από τα παρασκήνια που καταγράφει τη δημιουργία των τελευταίων έργων του στην Ουκρανία.

Ήρθε λίγο αφότου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από επτά νέα έργα που εμφανίστηκαν στην εμπόλεμη χώρα. Τον Δεκέμβριο, οι ουκρανικές αρχές συνέλαβαν οκτώ άτομα που επιχείρησαν να κλέψουν μια τοιχογραφία του Banksy από ένα κτίριο στο Χοστόμελ, κοντά στο Κίεβο.