Ήρωας 17 ετών έσωσε 83χρονο άνδρα και το σκύλο του από βέβαιο θάνατο (vid)

Newsroom
Ήρωας 17 ετών έσωσε 83χρονο άνδρα και το σκύλο του από βέβαιο θάνατο (vid)
Ο Joe Salmon, 17 ετών, από την Αϊόβα, ψάρευε όταν είδε ένα τζιπ να περνά από μπροστά του και να πέφτει μέσα στη παγωμένη λίμνη.

Απίστευτα πλάνα από drone κατέγραψαν τη στιγμή που ένας 83χρονος άνδρας διασώθηκε από τα παγωμένα νερά μιας λίμνης της Αϊόβα, των ΗΠΑ, από έναν 17χρονο έφηβο.

Αρχικά η πρώτη κίνηση του νεαρού ήταν να σώσει το σκύλο και να διασφαλίσει ότι θα βρεθεί σε ασφαλές μέρος. Έπειτα ο έφηβος έσπασε ένα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου, ώστε να καταφέρει να σώσει και τον άνδρα.

Ο Salmon είχε πάει με τη μητέρα του για ψάρεμα στον πάγο και παρακολουθούσε αγώνες με snowmobile drag στη λίμνη, όταν αντίκρισε ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη παγωμένη λίμνη.

Ο Joe ανέλαβε αμέσως δράση, ενώ κάλεσε άλλους που βρίσκονταν κοντά του να βοηθήσουν. Σχεδόν χωρίς να το σκεφτεί, ο Τζο βούτηξε μέσα στο αυτοκίνητο για να απελευθερώσει ο ίδιος τον άνδρα.

«Δεν σκέφτηκα πραγματικά το γιατί ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στην Washington Post. «Ήθελα να βεβαιωθώ ότι θα ήταν καλά, να τον βγάλω έξω».