Τα 4 βίντεο που προβλήθηκαν στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη: «Με αυτά φτάσαμε στην πρώτη σύλληψη (vid)

Newsroom
Τα 4 βίντεο που προβλήθηκαν στην δίκη για την δολοφονία του Άλκη: «Με αυτά φτάσαμε στην πρώτη σύλληψη (vid)
Προβλήθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες από το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Μέσω βιντεοπροβολέα, προβλήθηκε το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες από κατάστημα στη συμβολή των οδών Θ. Γαζή με Πλαστήρα, ακριβώς δίπλα από το σημείο της δολοφονίας.

Το συγκεκριμένο βίντεο δείχνει τα δύο πρώτα οχήματα από τα οποία βγήκαν οι κατηγορούμενοι. «Αυτό μας ώθησε στο να καταλήξουμε στη σύλληψη του 1ου κατηγορούμενου», ανέφερε ο 47χρονος αστυνομικός, ο οποίος καταθέτει για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του αστυνομικού και με βάση το υλικό που προβλήθηκε, ο οδηγός του 1ου οχήματος βγαίνει από αυτό -πιθανόν χωρίς να σηκώσει χειρόφρενο- το όχημά τσουλάει λίγο και έπειτα επιστρέφει και στη συνέχεια ξανακατεβαίνει για να πάει στο σημείο της επίθεσης. Λίγο αργότερα και μετά τη λήξη της δολοφονικής επίθεσης, το 2ο και 3ο όχημα φεύγουν αντίθετα της Θ. Γαζή, ενώ το 1ο από την Πλαστήρα. «Ο χρόνος στον οποίο δεν φαίνονται στο βίντεο ορισμένοι κατηγορούμενοι, είναι αρκετός για την εμπλοκή τους στην επίθεση», πρόσθεσε ο 47χρονος.

Αμέσως μετά προβλήθηκαν αλλά τρία βίντεο στα οποία φάνηκε η διαδρομή των οχημάτων πριν την επίθεση αλλά και την κίνηση των κατηγορουμένων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δολοφονικής επίθεσης, την επιβίβασή τους στα οχήματα και την αποχώρηση τους. Δύο από τα συγκεκριμένα βίντεο είναι από μπαλκόνι διαμερίσματος.

«Είναι λογικά συμπεράσματα που προκύπτουν βάσει των στοιχείων που έχουμε στα χέρια μας μέσω μαρτύρων, απολογιών, δειγμάτων DNA», τόνισε ο 47χρονος, σε διευκρινιστική ερώτηση της Εισαγγελέως για το πώς προκύπτουν όλα όσα ανέφερε ο μάρτυρας.