Έντρομοι δύτες κλώτσησαν καρχαρία στο πρόσωπο για να γλιτώσουν από τα σαγόνια του (vid)

Newsroom
 Έντρομοι δύτες κλώτσησαν καρχαρία στο πρόσωπο για να γλιτώσουν από τα σαγόνια του (vid)
Δύο δύτες έγιναν viral στο TikTok αφού μοιράστηκαν την «έντονη» συνάντησή τους με τον καρχαρία, τον οποίο ο ένας κατάφερε να κλωτσήσει στο πρόσωπο πριν διαφύγουν στην ακτή.

Σε ένα βίντεο στο TikTok, διάρκειας 53 δευτερολέπτων, τα πλάνα δείχνουν την τρομακτική στιγμή που ο Tao Hoogland και ο φίλος του δέχθηκαν επίθεση από το θηρίο, ενώ έκαναν κατάδυση σε μια περιοχή που είναι γνωστή για τις εμφανίσεις καρχαριών.

«Η πιο έντονη επίθεση καρχαρία!» έγραψε στη λεζάνατα στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 959.000 προβολές. Ο Tao Hoogland έκανε ψαροντούφεκο με τον φίλο του Joseph, όταν ένας μεγάλος χάλκινος φαλαινοκαρχαρίας κολύμπησε κοντά τους στον κόλπο Shark Bay, στη Δυτική Αυστραλία.

@taos_oceanadventure The most intense shark encounter I’ve ever had 🦈 😰 #taos_oceanadventure #spearfishing #shark #sharkattack #sharkweek #cobia #westernaustralia #spearfishing_worldwide #spearfishinghazards @tridentspearing @SPEAROS @GoPro ♬ Jaws - Main Theme - M.S. Art

Ο TikToker αποφάσισε να κινηματογραφήσει καθώς το κορυφαίο αρπακτικό κατευθύνονταν προς το μέρος του. Στο βίντεο, τον βλέπουμε να προσπαθεί να το πολεμήσει, πριν το κλωτσήσει στο πρόσωπο.

«Καθώς κοίταξα τον φίλο μου, μου έκανε νόημα ότι ήταν ώρα να φύγουμε, ειδικά επειδή είχαμε αρκετές άσχημες συναντήσεις με παρόμοιους καρχαρίες την προηγούμενη εβδομάδα», θυμήθηκε ο Tao.

«Ξαφνικά, ο καρχαρίας επανεμφανίστηκε πίσω μου και πριν καταλάβω τι συνέβαινε, επιτέθηκε στον φίλο μου ανάμεσα στα πόδια μας, προσπαθώντας να πάρει το ψάρι από το ψαροντούφεκο του».

Και οι δύο δύτες έσπευσαν να επιστρέψουν στην ακτή, αλλά σοκαρίστηκαν από το πόσο επίμονος ήταν ο θηρευτής. «Ο καρχαρίας προσπάθησε να πάρει το υπόλοιπο ψάρι από τα χέρια μας, καθώς κολυμπούσαμε πίσω στην ακτή», είπε ο Tao.

Στα σχόλια, οι χρήστες του TikTok έδειξαν δέος για το τρομακτικό γεγονός.

«Επιβίωσες από επίθεση καρχαρία!!!», έγραψε ένας. «Η καρδιά μου θα είχε σταματήσει δεν θα μπορούσα να κουνηθώ μετά από αυτό πόσο μάλλον να κολυμπήσω πίσω στην ακτή», ανέφερε ένας άλλος.

Παρά το σοκ που υπέστη μετά τη συνάντηση, ο Tao δήλωσε ότι αυτός και ο φίλος του που έκανε κατάδυση επέστρεψαν στον ωκεανό την επόμενη μέρα.