90 τόνοι η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία

Newsroom
90 τόνοι η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τέσσερις πτήσεις και αναμένονται άλλες δύο

Τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποστείλει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο. Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους.

Η επιχείρηση αποστολής του πρώτου μέρους της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία με υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πληγέντων μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης.

Η πτήση με την ανθρωπιστική βοήθεια είχε αναχωρήσει στις 1:45 τα ξημερώματα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνοδεία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ο Χρήστος Στυλιανίδης υπογράμμισε:

«Βρίσκομαι εδώ με εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύοντας την ελληνική αποστολή, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό. Μεταφέραμε υγειονομικό, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης για να ανακουφίσουμε λίγο τον πόνο των σεισμόπληκτων. Ευχαριστούμε την τουρκική κυβέρνηση και τον Πρέσβη Güllüoglu που βρέθηκαν εδώ να μας υποδεχτούν σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή. Η Ελλάδα, η ΕΕ στο σύνολό της, στέκεται δίπλα στον τουρκικό λαό, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη στην πράξη. Είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε όλοι τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα προς τον Τουρκικό λαό που δοκιμάζεται εξαιτίας αυτού του σεισμού, οι καταστροφικές συνέπειες του οποίου ξεπερνούν κάθε φαντασία».