Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις 12 συλλήψεις για την δολοφονία του Άλκη: «Μίλησε και είπε τα ονόματα των υπολοίπων»

Newsroom
Πως έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις 12 συλλήψεις για την δολοφονία του Άλκη: «Μίλησε και είπε τα ονόματα των υπολοίπων»
Καταδρομική χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, ο δεύτερος αστυνομικός που κατέθεσε στη δίκη.

Για έκτη μέρα συνεχίστηκε η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με τις καταθέσεις των αστυνομικών. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση κατηγορούνται 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος αστυνομικός αρχικά, περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος, όταν κλήθηκε να μεταβεί στην οδό Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου όπου έγινε το φονικό επεισόδιο.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο μάρτυρας- αστυνομικός του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής. «Επιβεβαιώσαμε μια πληροφορία για τον πρώτο κατηγορούμενο. Η Αθλητική Βία μας είπε ότι έχει ένα λευκό αυτοκίνητο. Γι’ αυτό αποφασίστηκε να προσαχθεί και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τα άλλα άτομα δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Στην αρχή ήταν αρνητικός, δεν έλεγε τίποτα και ζητούσε δικηγόρο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε όλους τους συνδέσμους ΠΑΟΚ. Τα κλειδιά του πρώτου κατηγορούμενου άνοιξαν τον σύνδεσμο και έτσι επιβεβαιώσαμε ότι είναι μέλος-ηγετικό. Μετά ζορίστηκε γιατί βρέθηκαν αντικείμενα μέσα στο σύνδεσμο. Αποφάσισε να μιλήσει και είπε τα ονόματα των υπολοίπων, εκτός ενός που δεν θυμόταν. Κάποιους τους γνωρίζαμε και είχαμε μια επιβεβαίωση για το ποιοι ήταν στο περιστατικό. Μάθαμε για 3 αυτοκίνητα και αυτούς που επέβαιναν σε αυτά».

Σχετικά με τη συλλογή των στοιχείων ο μάρτυρας ανέφερε ότι: «Μας ήρθε κι ένα βίντεο από παρακείμενη πολυκατοικία και επιβεβαιώσαμε ποιοι ήταν στα αυτοκίνητα. Σε άλλα βίντεο, είδαμε από το σύνδεσμο, στην οδό Π.Π.Γερμανου, να ξεκινάει μια πομπή τριών αυτοκινήτων. Η σειρά των οχημάτων εμφανιζόταν σε όλα τα βίντεο. Κινήθηκαν περιφερειακά, δεν ήθελαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο. Προφανώς ήξεραν που υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Προσπάθησαν να μην πετύχουν μεγάλη ομάδα έτσι ώστε να υπερτερούν αριθμητικά».

Αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση κατά των φίλων του Άρη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού, επισήμανε τα εξής: «Η επίθεση ήταν καταδρομική. Τελείωσε σε 1 λεπτό και κάποια δευτερόλεπτα. Ο καθένας (σ.σ. από τους δράστες) ήξερε τι να κάνει. Αυτά εφαρμόζονται στο στρατό και στην αστυνομία. Η απόφαση να γίνει όλο αυτό βαραίνει κάποιον. Όλοι προμηθεύτηκαν όπλα και γνώριζαν τι ζημιά θέλουν να κάνουν. Μόλις τελείωσαν, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και έφυγαν. Η κακή ανάλυση των βίντεο δεν έδωσε πολλά στοιχεία για το τι αντικείμενο κρατούσε ο καθένας».

Ακόμη, ο μάρτυρας περιέγραψε τις κινήσεις του καθενός από τους δράστες, με βάση το βιντεοληπτικό υλικό, τα ίχνη DNA και τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων. «Στη θέση πίσω από το συνοδηγό υπήρχε DNA του Άλκη και ενός από τους κατηγορούμενους», ανέφερε, μεταξύ άλλων.