Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για τις δύο απόπειρες βιασμού

Newsroom
Ο Πέτρος Φιλιππίδης καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη για τις δύο απόπειρες βιασμού
Το δικαστήριο καταδίκασε τον Πέτρο Φιλιππίδη σε έξι χρόνια κάθειρξης για τη μια απόπειρα και σε πέντε για την άλλη με την ποινή να γίνεται μετά από συγχώνευση κάθειρξη 8 ετών.

Το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε σήμερα(08/02) ομόφωνα ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης. Την πρόταση έκανε δεκτή το δικαστήριο και πλέον συζητείται η αίτηση αναστολής της ποινής.

Προηγουμένως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη απόπειρας βιασμού, για την οποία καταδικάστηκε νωρίτερα σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.


Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση της έδρας για τις ποινές.