Επέστρεψε τα χρήματα που βρήκε στο ταξί του και χάρη στην τιμιότητά του κέρδισε τα τριπλά (vid)

Newsroom
Επέστρεψε τα χρήματα που βρήκε στο ταξί του και χάρη στην τιμιότητά του κέρδισε τα τριπλά (vid)
Ένας οδηγός ταξί έλαβε ένα σημαντικό ποσό ως ανταμοιβή για τα χρήματα που βρήκε και επέστρεψε.

Αν υπήρχε βραβείο τιμιότητας θα μπορούσε να αποδοθεί για το 2022 σε έναν οδηγό ταξί από την Γκάνα. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας βρήκε ένα μεγάλο ποσό στο πίσω μέρος της καμπίνας του ταξί, αλλά δεν το σκέφτηκε πολύ. Τα επέστρεψε και στο τέλος έλαβε μια μεγαλύτερη ανταμοιβή από τα χρήματα που βρήκε, για την καλοσύνη και την ειλικρίνειά του.

Το 2022, ο Isaac Kwesi Ackon βρήκε στο ταξί του 570 λίρες, χρήματα που άφησε κατά λάθος ένας επιβάτη. Όπως παραδέχθηκε αργότερα, η απόφασή του να επιστρέψει τα χρήματα στον κάτοχό τους δεν ήταν καν δίλημμα γι αυτόν.

«Βρήκα τα χρήματα στο αυτοκίνητό μου και όταν τελείωσα τη βάρδια, πήγα σπίτι, μίλησα με τη γυναίκα μου και αποφάσισα να τα επιστρέψω. Ο λόγος είναι δεν παίρνω πράγματα που δεν μου ανήκουν», ανέφερε.

Μιλώντας στο BBC πάντως, είχε πει δεν πήρε αμέσως την απόφασή του, καθώς δυσκολευόταν να βγάλει αρκετά χρήματα για να ταϊσει την οικογένειά του και να συντηρήσει το ταξί του, το οποίο είναι παλιό. Παρόλα αυτά ο πατέρας τριών παιδιών ήξερε ότι έπρεπε να τα επιστρέψει και το έκανε χωρίς κανέναν δισταγμό.

Έτσι, ξεκίνησε να βρει τον πελάτη που είχε ξεχάσει τα χρήματα. Ήταν μια γυναίκα, τοπική ιχθυοπώλης που λεγόταν Teshie. Όταν είδε τον Issac να του πηγαίνει τα χρήματα, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς και εξέφρασε την ανακούφισή του. Τον ευχαρίστησε με μια τεράστια αγκαλιά, ευχαριστώντας τον επανειλημμένα. «Ο Θεός να σε έχει καλά», του είπε.

Η πράξη του Isaac έγινε γρήγορα γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα και δεν πέρασε απαρατήρητη. Οργανώθηκε λοιπόν, ένας έρανος προκειμένου να βοηθηθεί ο Isaac και ταυτόχρονα να τον επιβραβεύσουν για την πράξη τιμιότητάς του.

Ο αντιπρόεδρος της Γκάνας του έδωσε το ποσό των 1.355 λιρών, ενώ ο μουσικός KiDi του πρόσφερε άλλες 340 λίρες. Ανάμεσα σε αυτούς που τον βοήθησαν ήταν και ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής Asamoah Gyan. Το τελικό ποσό που συγκέντρωσε, ήταν πολύ μεγαλύτερο από τα χρήματα που βρήκε.

γκα