Ο no1 κατά συρροή δολοφόνος και ο μακροβιότερος κρατούμενος της Αγγλίας πρόκειται να αποφυλακιστεί τον Απρίλιο

Newsroom
Ο no1 κατά συρροή δολοφόνος και ο μακροβιότερος κρατούμενος της Αγγλίας πρόκειται να αποφυλακιστεί τον Απρίλιο
Ένας από τους πιο μοχθηρούς και επικίνδυνους δολοφόνους του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να αποφυλακιστεί υπό όρους αργότερα φέτος.

Ο Patrick Mackay είναι έγκλειστος τα τελευταία 47 χρόνια, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο κρατούμενο της Αγγλίας. Ο 70χρονος, από το Middlesex, καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκισης το 1975, αφού ομολόγησε τρεις φόνους.

Αποκαλώντας τον εαυτό του «μαθητή του διαβόλου», ο Mackay είχε εμμονή με τον ναζισμό και ξεκίνησε μια σειρά από φρικιαστικές επιθέσεις εναντίον τριών ηλικιωμένων θυμάτων.

Η πρώτη του επίθεση ήταν η Ιζαμπέλα Γκρίφιθ, η οποία ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου. Ο Mackay είχε επιστρέψει στην πρωτεύουσα μετά την αποφυλάκισή του από το ψυχιατρείο Moss Side του Λίβερπουλ, όπου είχε κλειστεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Στραγγάλισε και μαχαίρωσε την 84χρονη μέσα στο σπίτι της. Μετά από ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 1975, συνέχισε τις φρικτές του πράξεις. Αυτή τη φορά δολοφόνησε την Adele Price.

Αφού κατάφερε να μπει στο σπίτι της αφού ζήτησε ένα ποτήρι νερό, ο Mackay σκότωσε την 89χρονη λίγο πριν φτάσει η εγγονή της.
Εκείνη την εποχή, αν και δεν τον είχαν ως ύποπτο, η αστυνομία ερευνούσε τις δύο υποθέσεις και τα στοιχεία που τις συνέδεαν.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη δολοφονία της κας Price, ο Mackay έψαξε και βρήκε τελικά το τρίτο και τελευταίο θύμα του, τον πατέρα Anthony Crean, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι του στο Kent. Ο ιερέας βρήκε τραγικό τέλος αφού ο δολοφόνος του τον χτύπησε αλύπητα με ένα τεράστιο τσεκούρι.

Ο Mackay συνελήφθη από την αστυνομία λίγες ώρες μετά την ανακάλυψη του πτώματος του πατέρα Crean.

Τελικά ομολόγησε τις τρεις δολοφονίες, καθώς και άλλες οκτώ ανεξιχνίαστες δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της 17χρονης Γερμανίδας νταντάς Heidi Mnilk, η οποία δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1973.

Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο τον Νοέμβριο του 1975 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστο όριο τα 20 έτη.

Πριν λίγο καιρό μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα, ο Mackay ήταν έτοιμος για αναστολή, με ορισμένους να ανησυχούν ότι μπορεί να είχε αποφυλακιστεί πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, η ακρόασή του αναβλήθηκε, με νέα ημερομηνία που ορίστηκε για τον Απρίλιο.