Οπαδός της «επίπεδης γης» πιστεύει ότι 52 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε μέρα σε Photoshop για να διατηρηθεί το «ψέμα» (vid)

Newsroom
Οπαδός της «επίπεδης γης» πιστεύει ότι 52 εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε μέρα σε Photoshop για να διατηρηθεί το «ψέμα» (vid)
Μια φανατική οπαδός της θεωρίας ότι η γη είναι επίπεδη δήλωσε πρόσφατα ότι 52 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ξοδεύονται για να πείσουν τους ανθρώπους ότι η γη είναι στρογγυλή.

Κατά τη διάρκεια μιας πολύ έντονης συζήτησης που κάνει αυτή τη στιγμή το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κωμικός Guy Williams από το ακριτικό Kiwi ρωτάει έναν flat-earther τι σκέφτεται για τη NASA που δημοσιεύει εικόνες που αποδεικνύουν ότι η γη είναι στρογγυλή.

@guywilliamsguy The man was too stunned to speak. #flatearth #nasa #photoshop #GuyWilliams #NZToday #NewZealandToday ♬ original sound - guywilliamsguy

Η γυναίκα απαντά ευθέως: «Δεν είναι τίποτα άλλο παρά Photoshop, CGI και πίνακες ζωγραφικής».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής ρωτά τη φαινομενικά απογοητευμένη γυναίκα: «Μήπως κάνω κακή δουλειά στη συνέντευξη λέγοντας όλα όσα δεν θέλετε να ακούσετε;».

Εκείνη απαντά: «Όχι, σταμάτα να το σκέφτεσαι υπερβολικά». Ωστόσο, προτού ο Γουίλιαμς μπορέσει να ρωτήσει από πού πηγάζει η απόλυτη πεποίθησή της, η γυναίκα διακόπτει: «Έχουμε τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τα πάντα και δεν πιστεύουμε τα τρολ της NASA που υπηρετούν αυτούς που θέλουν να εξαπατήσουν τον κόσμο».

Ο παρουσιαστής συνεχίζει να ρωτάει τη γυναίκα ποιος ακριβώς μας εξαπατά και, όπως μαντέψατε, εξακολουθούμε να μην ξέρουμε ποιοι είναι «αυτοί».

Σε έναν ακόμη πιο παράξενο ισχυρισμό, η γυναίκα πιστεύει ότι «αυτοί οι ψεύτες» λαμβάνουν πολλά χρήματα για να διατηρήσουν την «παρωδία» ότι η γη είναι στρογγυλή. Συγκεκριμένα είπε: «Βλέπετε, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι 52 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα δίνονται σε αυτούς τους ψεύτες για Photoshop, πίνακες και CGI, ενώ υπάρχουν παιδιά που λιμοκτονούν στην Αφρική»