«Δικέφαλος» μυρμηγκοφάγος τρελαίνει το διαδίκτυο: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται» (vid)

Newsroom
«Δικέφαλος» μυρμηγκοφάγος τρελαίνει το διαδίκτυο: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται» (vid)
Ένα παράξενο βίντεο που φαίνεται να δείχνει έναν μυρμηγκοφάγο με δύο κεφάλια έχει αφήσει το διαδίκτυο άναυδο.

Ένα απίστευτο βίντεο στο Instagram έχει κάνει το γύρω του κόσμου και έχει προκαλέσει «τρέλα» στους θεατές. Συγκεκριμένα,το κλιπ, που μοιράστηκε στα social media αυτή την εβδομάδα, δείχνει το ζώο να τρώει από έναν κορμό, αλλά φαίνεται να έχει ένα δεύτερο τριχωτό, λευκό κεφάλι που το βοηθάει.

Ο μυρμηγκοφάγος κινεί τη μύτη του κατά μήκος του φλοιού, με το άλλο «κεφάλι» να το ακολουθεί με τον ίδιο ρυθμό. Οι μπερδεμένοι θεατές μπήκαν στο Twitter για να συζητήσουν το ασυνήθιστο υλικό, με έναν να σημειώνει ότι «με σκανδάλισε».

Πρώτη φορά το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από τον χρήστη @buitengebieden με τη λεζάντα «Μου πήρε ένα λεπτό...» και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 26 εκατομμύρια προβολές.

Το κλιπ γυρίστηκε αρχικά στον ζωολογικό κήπο Franklin Park στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Ένας θεατής απάντησε: «Νόμιζα ότι ο τύπος είχε δύο κεφάλια, μου πήρε πέντε λεπτά για να βεβαιωθώ ότι δεν έχω τρελαθεί», ενώ ένας άλλος είπε «αυτό με τρέλανε». Κάποιος πρόσθεσε: «Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Ένα πλάσμα με δύο κεφάλια - το ένα είναι μυρμηγκοφάγος, το άλλο είναι κατσίκα. Τρία πόδια και μια ουρά παγωνιού;»

Το δεύτερο «κεφάλι» είναι στην πραγματικότητα το καμουφλαρισμένο αντιβράχιο του μυρμηγκοφάγου. Σε αντίθεση με το γκρι-καφέ σώμα του θηλαστικού, τα πόδια παραμένουν λευκά και χνουδωτά, με μαύρες λωρίδες γύρω τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πόδια να φαίνονται σαν να έχουν μύτη και μάτια.

Η έξυπνη αυτή προσαρμογή, ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο για να τρομάζει τα αρπακτικά, αλλά λειτουργεί και ως μια μορφή καμουφλάζ.