Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά στον «Ντόντο» από το «Κομάντα και Δράκοι»

Newsroom
Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά στον «Ντόντο» από το «Κομάντα και Δράκοι»
Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης, ο ΑμεΑ ηθοποιός που έγινε αγαπητός μέσα από την σειρά «Κομάντα και Δράκοι», σύμφωνα με καταγγελία της αδελφής του δέχθηκε ρατσιστική επίθεση.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης φέρεται να έπεσε ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης, ο ΑμεΑ ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον χαρακτήρα του «Ντόντου» στην σειρά του «Κομάντα και Δράκοι» του MEGA.

Μάλιστα ως αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούδας, συμμετέχει και στην οργανωτική επιτροπή του φετινού Χανιώτικου Καρναβαλιού, ενώ είναι και ένας από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας chaniaships.com. Επιπλέον, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ απασχολείται και σε επιχείρηση χαρτικών ειδών στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από μια γυναίκα, η οποία μπήκε στο κατάστημα και ο Λευτέρης προθυμοποιήθηκε να την εξυπηρετήσει. Όπως καταγγέλλει η αδελφή του, Σπυριδούλα Κοκογιαννάκη, η εν λόγω γυναίκα όχι μόνο αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει αλλά με απαράδεκτα απαξιωτικό τρόπο του είπε: «Άτομα σαν και εσένα δεν θα έπρεπε να δουλεύουν εδώ»!

Ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης της ανέφερε πως μπορούσε να την εξυπηρετήσει, αλλά εκείνη επέμενε να δει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, στον οποίο – όπως καταγγέλλει η αδελφή του Λευτέρη – επανέλαβε τους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς επιπλήττοντάς τον μάλιστα, επειδή προσέλαβε ΑΜΕΑ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όχι μόνο υπερασπίστηκε τον Λευτέρη, αλλά έδιωξε και την γυναίκα με την απαράδεκτη συμπεριφορά η οποία προκαλεί και εύλογο προβληματισμό καθώς το 2023 είναι αδιανόητο να υπάρχουν «άνθρωποι» που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρίες ως κατώτερα πλάσματα.

κΑΤ