54χρονος «συνωμοσιολόγος» στην Αυστρία έκρυβε μικρά παιδιά σε κελάρι (vid)

Newsroom
54χρονος «συνωμοσιολόγος» στην Αυστρία έκρυβε μικρά παιδιά σε κελάρι (vid)
Η είδηση ότι 54χρονος έκρυβε μικρά παιδιά σε κελάρι έχει τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη της χώρας.

Έξι παιδιά από τη Βρετανία βρέθηκαν να ζουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κελάρι σε μικρό αυστριακό χωριό. Ένας άνδρας 54 ετών, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθη αφότου τα ανήλικα, ηλικίας από 7 μηνών έως 5 ετών, εντοπίστηκαν στο παράνομο κρησφύγετο στο Όμπριτζ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο 54χρονος, ο οποίος είναι ένας Αυστριακός «συνωμοσιολόγος», όπως γίνεται γνωστό από τα τοπικά μέσα, που δεν αποδέχεται την εξουσία του κράτους, συνελήφθη για αντίσταση κατά της Αρχής.

Κοινωνικές Υπηρεσίες ειδοποίησαν την αστυνομία όσον αφορά στην υπόθεση και όταν έφτασαν στο σημείο οι ένστολοι, ο άνδρας τούς ψέκασε με σπρέι πιπεριού. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κελάρι, όπου έμεναν τα παιδιά για αρκετούς μήνες, με αποτέλεσμα να εισβάλουν οι αστυνομικοί. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν όπλα στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των βρετανικών μέσων, το κελάρι είχε ανακαινιστεί και είχαν τοποθετηθεί κάμερες ασφαλείας. Οι συνθήκες υγιεινής, ωστόσο, ήταν ανεπαρκείς και ως εκ τούτου ακατάλληλες για παιδιά.

Γείτονες άκουγαν παιδικές φωνές από το σημείο, αλλά όταν πλησίαζαν επικρατούσε σιγή. Ο άνδρας αφέθηκε, τελικώς, ελεύθερος καθώς κρίθηκε πως δεν αποτελεί κίνδυνο και είχε νόμιμα τα όπλα στην κατοχή του.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως δεν βρέθηκε πιστοποιητικό γέννησης για κανένα εξ αυτών.