Συνελήφθησαν γονείς στις ΗΠΑ για τη δολοφονία 4χρονου μετά από «εξορκισμούς»

Newsroom
 Συνελήφθησαν γονείς στις ΗΠΑ για τη δολοφονία 4χρονου μετά από «εξορκισμούς»
Σύμφωνα με τις αρχές, το ζευγάρι φαίνεται ότι κακοποιούσε συστηματικά τον υιοθετημένο γιο του

Ζευγάρι στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας του υιοθετημένου γιου του, ο οποίος πέθανε ύστερα από σειρά «εξορκισμών», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο 41χρονος Joseph Wilson και η 38χρονη Jodi Wilson, συνελήφθησαν στις 13 Ιανουαρίου και κρατούνται, χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση, ενημέρωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάρι.

«Αυτό το τραγικό συμβάν οδήγησε στον θάνατο ενός πολύτιμου παιδιού» δήλωσε ο σερίφης, Steve C. Hiatt, σε σχετική ανακοίνωση, ζητώντας από τους πολίτες να προσευχηθούν για τα αδέλφια του ανήλικου, που επηρεάστηκαν επίσης.

Το ζευγάρι είχε δύο βιολογικά παιδιά και δύο υιοθετημένα. Ο 4χρονος Skyler έχασε τη ζωή του στις 9 Ιανουαρίου, υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματα που, όπως αποδεικνύεται, είχαν προκαλέσει οι θετοί του γονείς. Το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ως αιτία θανάτου την υποξική εγκεφαλική βλάβη.

Ο πατέρας καταγγέλλεται πως είχε τυλίξει το παιδί με ένα σεντόνι ή μία κουβέρτα και το είχε ακουμπήσει μπρούμυτα στο πάτωμα του σαλονιού, ενώ τον είχε ακινητοποιήσει με ταινία.

Γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα του 4χρονου, πριν από τους Wilson, είχε αποταθεί στις κοινωνικές Υπηρεσίες έναν μήνα πριν από τον θάνατό του ώστε να εκφράσει τις ανησυχίες της για την υγεία του.

Ισχυρίστηκε ότι η μητέρα τής είπε ότι περιόριζε τα παιδιά όσον αφορά στο φαγητό, τα απομόνωνε και έκανε «εξορκισμούς». Δεν είναι σαφές αν είχε αφαιρεθεί ποτέ η επιμέλεια των ανηλίκων από τους γονείς ή τι ακριβώς όριζε η γυναίκα ως «εξορκισμό».

Μετά τη σύλληψη του ζεύγους, έγινε έρευνα στο σπίτι τους και εντοπίστηκαν δεσμά για τα χέρια και τα πόδια καθώς και κάμερες που, προφανώς, είχαν καταγράψει και πρότερες κακοποιητικές συμπεριφορές.