Σοβαρή καταγγελία στη Σαρωνίδα: Οδηγός λεωφορείου άφησε 15χρονη να το οδηγήσει (vid)

Newsroom
 Σοβαρή καταγγελία στη Σαρωνίδα: Οδηγός λεωφορείου άφησε 15χρονη να το οδηγήσει (vid)
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν οδηγό λεωφορείου στην Σαρωνίδα να αφήνει ανήλικη κοπέλα να οδηγήσει το όχημα.

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς αποτυπώνεται ένας οδηγός λεωφορείου, τύπου ΚΤΕΛ, να κάνει πλάκα με ανήλικες μαθήτριες μέσα στο όχημα, να τραγουδάει ραπ τραγούδια και απ’ ό,τι φαίνεται στο βίντεο, παρόλο που ο ίδιος το αρνείται και λέει ότι εκείνος οδηγεί, να της επιτρέπει να το οδηγεί, δίνοντάς της οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha και της εκπομπής «TLive» το κορίτσι, το οποίο φέρεται να οδηγεί το όχημα είναι 15 χρονών και είναι μαθήτρια σε σχολείο.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο οδηγός του αστικού λεωφορείου να έχει σηκωθεί από τη θέση του και στο τιμόνι κάθεται, σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας γυναίκας που κατήγγειλε το περιστατικό, μία νεαρή κοπέλα, 15 ετών. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, «Bλέπουμε μία νεαρή κοπέλα 15 χρονών, 16 το οποίο είχε πάρει το λεωφορείο, ο οδηγός είναι δίπλα και να οδηγεί το αστικό λεωφορείο».

Στο βίντεο ακούγεται, συγκεκριμένα, ο οδηγός του λεωφορείου να δίνει οδηγίες στη νεαρή μαθήτρια για το πώς πρέπει να χειριστεί το βαρύ όχημα. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί ότι εκείνη την ώρα στο μέσο μεταφοράς επέβαιναν άλλοι δύο επιβάτες, ενώ το βίντεο καταγράφει με το δικό της κινητό τηλέφωνο μία φίλη της 15χρονης.

Το περιστατικό φαίνεται, σύμφωνα με το βίντεο, να έχει σημειωθεί βράδυ, καθώς φαίνονται τα φώτα του λεωφορείου να είναι αναμμένα. Στο βίντεο φαίνεται να την καθοδηγεί πού πρέπει να πατάει γκάζι και φρένο αντίστοιχα, αλλά και να τη «συμβουλεύει» για το πώς πρέπει να ισιώνει το τιμόνι του Μέσου Μεταφοράς τη στιγμή μίας στροφής.

«Είναι απαράδεκτο που δίνει το λεωφορείο σε ένα 15χρονο παιδί, αν γίνει ατύχημα ποιος θα έχει την ευθύνη, ο οδηγός ή το παιδί», συμπληρώνει στην καταγγελία η γυναίκα, που αναφέρθηκε στο περιστατικό.

Η 15χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Tlive, φέρεται να είχε μεγάλη «αγάπη» απέναντι στα λεωφορεία, καθώς σε άλλο βίντεο φαίνεται η μαθήτρια να ακούγεται να ψιθυρίζει τους στίχους γνωστού τραγουδιού, ενώ φαίνεται να κάθεται στο κάθισμα ακριβώς πίσω από τον οδηγό του λεωφορείου.

Η συγκεκριμένη γραμμή, που οδήγησε η μαθήτρια, είναι μία από τις 60 γραμμές που έχει μισθώσει ο ΟΑΣΑ στα ΚΤΕΛ, είναι δηλαδή γραμμές που κινούνται μέσα στον αστικό ιστό. Το θέμα πήγε, μάλιστα, μέχρι και στις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και των ΚΤΕΛ, οι οποίες σημείωσαν ότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και αναμένεται να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).